next -index- prev

Dealer Info Partnerdag nieuws

Kijk `s in de spiegel
Pelikan Hardcopy belooft aantrekkelijke acties rond de nieuwe inkjet cartridges (black en color) en toner cartridges voor de printers van Canon, HP en Epson. Een prijsvraag met een ballonvaart als hoofdprijs is er ook.
Met de iMac zijn kleurtjes en doorzichtigheid helemaal doorgesijpeld naar de accessoires. Grijs is uit en Ronia introduceert maar liefst 70 nieuwe computer accessoires waarvan een groot deel in de vijf iMac-kleuren: bureaustoelen, monitordragers, papierhouders, muismatten, polssteunen, CD opbergboxen, dozen voor Zip-disks. Om het geheel te completeren is er een accessoires-pakket met allerlei bevestigingsmaterialen en accessoires om aan de computer te hangen. Los verkrijgbaar is een beweegbare spiegel, weereens wat anders dan een web-cam.
Inpromad uit Dordrecht is erin geslaagd een speciale ELP (Enhanced LaserJet Printing) flash-module te ontwikkelen die simpel in het memory-slot van de HP LaserJet 4050, 8000 of 8100 kan worden gestoken. Daarmee worden deze printers geschikt om automatisch diverse kopieën af te drukken. Dat kon al wel, maar wat nog niet kon (en nu dus wel) is kopiëren uit verschillende papierladen. Een voorbeeld-toepassing is het printen van een factuur op een origineel en direct kopieën op ander papier voor service-, reparatie- of afleverbonnen .
Nu we het toch over printers hebben, Lexmark heeft `een leuke dealer aanbieding' die alleen tijdens de beurs zal gelden.
Canon komt met hele veel nieuwe printers en geeft op de beurs het startschot voor een grootste campagne (radio, TV, billboards) voor de BJC-3000, een Bubble Jet printer voorzien van kostenbesparende separate inkttanks. Met andere woorden: veel nieuwe Canons en veel mediageweld.
Comex sales agency distribueert nu naast de CD-printers ook de hele reeks stand-alone CD-producers van de Franse producent IMT. Daarvan worden CD copystations met drie tot negen CD-recorders, evenals CD autoloaders met een, vier of zeven CD-recorders geshowd. Uitgerust met 8-speed CD-recorders produceren de CD copystations tot 50 CDs per uur. De autoloaders hebben capaciteiten voor 50 en 100 CD's. Ze kunnen aan de SCSI-poort van een computer aangesloten en zijn ook met een Ethernet-kaart uit te rusten. Zo maak je van je netwerk een `productie-boerderij'.
Opslag-specialist Maxcom zal op de beurs de Mammoth-2 tapedrive voor file-servers van Exabyte laten zien (een capaciteit van 60 tot 150 GB) met een backup snelheid van 12MB/sec. De Fibre Channel hostadapters Q-Logic, de DLT drives van Benchmark en de web-camera's van Axis (allemaal nieuwe leveranciers) zijn er ook. Voor ingewikkelde storage-vragen bent u bij Maxcom aan het goede adres, daarvoor is men onder de naam `StorageArchitects' gestart met consultancy'. Onder het huismerk `Magic' komt er een complete RAID oplossing . Een primeur zal de eerste een combinatie van CD-herschrijver en DVD-ROM zijn. Naast een DVD-speler nog eens een herschrijver inbouwen hoeft niet meer. Het is de SD-R1002 van Toshiba en die is op 6 maart niet alleen te zien maar naar verwachting ook leverbaar.

Internet
Quote Components heeft altijd wel uitbreiding, deze keer onder meer multimedia-kaarten van TerraTec, Philips-monitoren, printers en scanners van Hewlett Packard, videokaarten van Matrox, CD-herschrijvers van Kenwood, opslagmedia van Acer en notebook-accessoires van Argosy. Daarnaast een compacte (en goedkope) PC van G2 computersystemen, nieuwe Samsung-monitoren, een Haupage TV-kaart voor de USB-poort en een extreem groot beeldscherm van ELSA (24-inch). Dealers moeten zeker het magazine Quote Update niet laten liggen om wat te weten te komen over speciale acties. Vanaf 1 april (geen grap) bij Quote ook voor dealers de mogelijkheid om gratis een volledig opgemaakte web-pagina met product-informatie.
Gratis e-commerce is ook iets wat Indi Computers zijn dealers al langer biedt. De Moerdijkse distributeur presenteert verder zijn mogelijkheden voor assemblage op maat die vanaf maart sterk zijn uitgebreid.
Samsung introduceert op zijn stand de SyncMaster 990 DVI, een digitale 19-inch flat-screen TFT-monitor waarmee conversie van digitaal naar analoog is niet meer noodzakelijk is. Bij Samsung verder alle info over de NAND flash memory chips die voor de SmartMedia-geheugenkaartjes worden gebruikt. Die kaartjes worden niet alleen toegepast in alle nieuwe draagbare digitale producten van Samsung (telefoons, MP3-spelers, organizers) maar ook in camera's, PDA's en MP3-spelers van anderen. Bijvoorbeeld in de digitale camera's van Fuji. Die camera's zijn tegenwoordig ook te krijgen via XS2 Europe. XS2 komt natuurlijk ook met de Promedion PC's en notebooks.
Op de stand van Javocom komt Just Cooler een hele reeks koelers laten zien. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een koeler voor. Javocom heeft ze voor systemen, processoren, harde schijven tot notebooks en monitoren. Tevens presenteert Javocom de Skymaster USB/netwerkproducten en nieuwe verpakkingen voor de kabels. Die hebben een `fris' uiterlijk dat leuk staat in een winkel. Op het gebied van POS-producten komt TCP Benelux met twee nieuwe STAR printers, namelijk de Star SP-2000 en TSP-2000 serie.

Prijzen winnen
Naast Epson zijn er op de Dealer Info Dag sowiezo wat meer leveranciers zelf met een stand aanwezig dan eerdere keren. 3 Com, Samsung, Philips, Sony, Eicon, Laser, Canon, Lexmark, TerraTec, Sony, OKI. 3Com heeft wat `flyer-acties'in de pen.
Eicon komt met het hele assortiment DIVA ISDN-adapters, EiconCards en AVIVA. Nieuwe producten zijn ISDN-adapters voor de USB-poort en server-kaarten. Eicon zoekt officiële resellers, wie zich laat registreren krijgt een gratis training. Wie een server-kaart besteld maakt kans op een gratis USB ISDN-modem.
Goldpoint, een nieuw bedrijf dat veel Compaq doet, heeft ook wat nieuws voor de dealer-markt: LCD-projectoren van Sharp, zowel nieuw, gebruikt of op lease-basis. Wie er tijdens de beurs eentje bestelt krijgt er in ieder geval een TV-toestel van Sharp bij cadeau. Bij Goldpoint op stand 166 kunnen dealers tevens een Sharp magnetron winnen. Ongetwijfeld zijn er op talloze andere stands aanbiedingen, spelletjes, loterijen of een kop van Jut.
Guillemot toont zijn nieuwste videokaarten (de Hercules 3D Prophet DDR-DVI en de Maxi gamer Cougar Video Edition) en demonstreert de joysticks, game-controllers en andere accessoires. Met een F1 cockpit waar men zelf het stuur kan proberen ligt de nadruk op de nieuwe Ferrari-force feedback racestuurtjes. De videokaarten en stuurwielen worden ook geshowd bij distributeur Acal Nederland dat voorts de het hele componenten-pakket meeneemt: Intel en AMD-moederborden van Abit (5 jaar garantie van Acal) en MSI (zes jaar garantie), grafische kaarten van 3dfx (de nieuwste Voodoo 4 en Voodoo 5 van de CeBIT, beeldschermen van LG, drives van Pioneer en Sony.

Entiraly Different
De Naardense distributeur Amtron (zusterbedrijf A-line is er niet) komt naar de Dealer Info Dag met onder meer de nieuwste notebooks van Acer (de TravelMate 342T, 506T, 514TE) en brengt tevens de CD/DVD Thin Server 100SS, de draagbare CD-RW drive en de DVD/CD-RW Combi van Freecom voor het voetlicht. Bij Amtron ook Philips Freespeech 2000, printers van QMS en de nieuwe Xerox Workcentre XD103f.
Nieuwe notebooks met Intel's Speedstep-procesoren zullen er verder ook volop zijn. Onder ander bij Maxdata, en ook bij ICP volop Acer. Bij ICP wordt de Acer Veriton geïntroduceerd, een `totaal ander' notebook, meer een stijlvolle all-in-one desktop zoals de Toshiba Equium 2000 met een 15" TFT beeldscherm, luidsprekers, diskettestation en CD-Rom, modem, netwerk-kaart en een mobiele Pentium III 500, 550 of 600 MHz.
Veel producten zijn op veel plekken te krijgen en bij EBIC-MDI staan de Acer-notebooks bijvoorbeeld ook weer. Naast Acer heeft EBIC een nieuwe leverancier met Panasonic, de monitoren èn faxen, nieuw zijn de thermal transferfaxen voor het kleine kantoor KXFP-300 en KXFM-330, de flatpanels en een 19-inch LCD-paneel. EBIC pakt ook met de digitale camera's van Olympus, waaronder de 3,34 megapixel (!) C3030. Het door Xerox overgenomen Tektronix zit al jaren in het leveringspakket en die printers blijven nog even als Tektronix-printers verschijnen. Nieuw zijn de 850 `solid ink' printer. EBIC was exclusief Epson-importeur, die zitten nu bij meerdere distributeurs, maar Epson blijft belangrijk voor EBIC. Men heeft wel een vervangend merk inkjet-cartridges voor Epson-printers (Inkjet2) die door Lyson worden gemaakt en die een beter marge hebben dan de originele van Epson. De nieuwste Epson-printers staan ook op de stand. Dat zijn o.a. de thuis-printers Stylus Photo 870 en 1270, enkele laserprinters en een kleurenprinter voor de grafische markt die tot A1 kan verwerken. Een volledig overzicht is er ook op de stand van Epson, want die er zijn zelf dit keer ook. In de nieuwste printers zitten inkjet-patronen met een chipje die het inkt-peil bijhoudt en de inkten zelf zijn langer bestand tegen verfletsen. Epson zal demonstreren welke resultaten met zijn printers mogelijk zijn.


Seminars van Quote Components en Micromedia

Windows 200, Asus, SuSe Linux
Geheel traditiegetrouw organiseert distributeur Quote Components ook deze Dealer Info Dag een tweetal seminars in samenwerking met zijn leveranciers Microsoft en Asus. Bij Microsoft zal uiteraar de ins en outs van het kersverse Windows 2000 uit de doeken doen. Als u het nog niet was bent u na uw bezoek aan de Quote als nog volledig geïnformeerd over de commerciële en technische aspecten. Dat geldt zeker ook voor de Asus-presentatie. Asus brengt de technische aspecten van haar nieuwe moederborden, VGA-kaarten en notebooks onder de aandacht.

Na Windows 2000 is het wellicht ook aardig eens naar Linux te kijken. Software-distributeur Micromedia profileert zich specialist en zal een presentatie over SuSe Linux organiseren. Die zal door mensen van SuSe zelf worden gedaan, die draaiden alvast warm op de CeBIT.

De seminars vinden plaats in de in de zaal van de Julianahal. De Quote-seminars worden gehouden van 13.30 tot 14.15 uur en van 14.45 tot 15.30 uur. Ook het Linux-seminar zal twee maal plaatsvinden. De exacte tijden en zaal zijn nog niet bekend. Vraag dat `s ochtend even bij de entree.

Naast de seminars is er ook nog een heuse persconferentie van Amtron en Traxdata waar dealers die op tijd zijn ook best een kijkje kunnen, denken we. Amtron en Traxdata om 10.00 uur in de Croese-zaal (boven Hal) de vertellen wat hun samenwerking gaat inhouden.


© NetInfo