next -index- prev

Dealer Info Dag: bovenal gezellig

De Dealer Info Dag van 6 maart werd zoals de voorgaande 13 beurzen met rond de 150 standhouders en 3000 dealers weer druk bezocht. Soms iets meer, soms iets minder mensen, maar echt groter dan 3000 man is de Nederlandse dealer-markt al jaren niet. Het zag er ook weer fraaier uit, leveranciers en distributeurs die het bij een standaard-stand houden (zoals de beurs ooit begon om voor iedereen toegankelijk te zijn en te blijven) zijn er elke keer minder. Maar het echte spektakel blijft toch binnen de perken. Het karakter van relatie-beurs (meer dan van handels-beurs) blijft zo wel behouden. Het gaat er immers vooral om dat dealers die man of vrouw achter de telefoon (weer) eens ontmoeten, dat distributeurs en leveranciers onder het genot van een kopje koffie bijpraten met dealers en resellers. Uit de geluiden die we hoorden, hadden de meeste bedrijven wat dat betreft weer een prima dag. Het dealer-publiek is in de loop der jaren `professioneler' geworden, de juiste mensen komen, en dat is belangrijk want de standhouders willen hun tijd liever niet verdoen met alleen maar uitdelen van flyers en folders of de technische details van een product. Bij een flink deel van de standhouders ligt het accent dan ook niet meer op het tentoonstellen van producten, al zijn er nog aardig wat die hun hele assortiment meenemen. Dat de voorjaarsbeurs meestal gelijk valt met het carnaval en kort na CeBIT (voor sommigen levert dat problemen op), leidt tot een `rustige' maar toch vooral gezellige beurs. De markt is ook wel rustig, en met een net weer door IDC voorspelde groei van 16% ziet het er voor 2000 aardig uit. Echt gezellig was het na zessen op de stand van Ropla waar Katja Schuurman de biertjes tapte en ondertussen met iedereen op de foto ging. Bij Quote benadrukte Monique Sluijter de gemeenschapszin met een schilderij waar zoveel mogelijk dealers een likje verf aan moesten bijdragen.
Windows 2000 brengt nog weinig te weeg, dat speelt toch vooral op de `enterprise'-markt (Quote had er i.s.m. traditiegetrouw wel een informatief seminar over, net als over moederborden en notebooks van Asus). Software is toch al meestal wat onderbedeeld (games, entertainment, zien we niet). Beveiligingsoftware (o.a. Crypsys Data, Symantec) is er wel en over Linux valt natuurlijk het nodige te vertellen. Dat deed Micromedia met mensen van SuSe, al staat de Linux-variant voor de thuisgebruiker van Corel evenzeer in de picture. Linux wint terrein op de server-markt, dat is wel duidelijk maar voor de thuisgebruiker komt het ook langzamerhand sterker in beeld, een aandeel van 35% op de zakelijke markt is volgens kenners voor dit jaar niet onmogelijk. Zo levert Abit op alle nieuwe moederborden kostenloos RedHat 6.1 mee en wordt een overstap gemakkelijker.
De Dealer Info Dag blijft vooral een beurs van hardware-distributeurs en, omdat de Nederlandse dealer-markt er een is van zelfbouwers, vooral componenten en randapparatuur. De Athlon-processoren van AMD doen het ook goed. Tijden had AMD te maken met leveringsproblemen maar dat speelt deze weken nu eens bij Intel en daar doet AMD uiteraard zijn voordeel mee, merkt Marc Abercombi van Tekelec Europa, met Microtronica de grootste AMD -distributeur die sinds kort beiden onder de paraplu van de Arrow groep vallen. BAS Computers viel opnieuw op met een originele stand waar het `Bassortiment' in ijsblokken waren verpakt. BAS in de meest pure vorm was de gedachte, met na het ontdooien waarschijnlijk wel wat RMA-gevallen. Naast reeds bekende MyNote-notebooks, monitoren van CTX, producten van Asus, Silitek, InWin en Jazz was er nieuws als de media van Nashua, modems van E-Tech en de al een paar jaar bestaande Active Home-set van Marmitek. Marmitek levert ook een draadloze video-set en probeert via BAS de home-automation set nu wat nadrukkelijker het PC-kanaal in te krijgen. Het systeem is geschikt om elk huishoudelijk apparaat dat in het stopcontact gaat met de PC- te besturen (verlichting, koffiezetter, TV, alarm, de tuinbesproeiing etc.) Dat kan ver gaan, bijvoorbeeld de verlichting automatisch laten dimmen als de TV aangaat, tijdens de vakantie op gezette tijden de lampen laten branden.

Componenten
Op componenten-gebied is er veel op verschillende plekken te krijgen, er is wat over-distributie, en de nodige distributeurs doen ook assemblage. Zoals op de CeBIT was te zien zitten er voor dit jaar nieuwe vorm-factoren als FlexATX aan te komen (de iPaq van Compaq, de Celvin van Fujitsu), naast alternatief vormgegeven kleurige behuizingen, kleine simpele PC's zonder floppy en voor de aansluitingen bijna niets anders dan USB, of notebook-achtige `all in one'-PC's met een TFT scherm en een al dan niet draadloos toetsenbord. Op de dealer-beurs stonden ze er minder dan op de CeBIT maar zo hier en daar was wel wat aardigs te zien. XS2 had de Eüpa, een kleine `all in one'-PC van Koreaanse makelij (wordt leverbaar in vijf kleuren) met een 15-inch TFT-scherm, een 500 MHz P-III, mini-muis en keyboard, DVD, modem, verder alleen USB-poorten en het uiterlijk van de kinder-PC waarvoor in de retail belangstelling moet zijn. Indi Computers had all-in-ones met TFT-scherm van Ellipse met een draadloos toetsenbord. Quote showde kleine FlexATX-systemen in Palo Alto-kastjes met alle aansluitingen, een rechtopstaande slim-line CD-ROM en extra USB-poorten. Met een netwerkkaart erin iets voor zowel de thuis- als de zakelijke markt. Quote had ook een digitale TV-kaart met schotel-antenne van Hauppage. Voor nog geen honderd gulden is daarmee internetten via de satelliet mogelijk, als men een Internet-abonnement sluit bij de satelliet-provider BySkyBy (55 piek per maand). Downloaden gaat op die manier dik twee keer zo snel als via kabel of telefoon. De gebruiker kan gewoon via de telefoonlijn Internetten en bijvoorbeeld bij grote downloads overschakelen op de satelliet. René Lammers van Quote ziet er mogelijkheden in voor het dealer-kanaal. `Er is veel mee mogelijk, bijvoorbeeld digitale TV-uitzendingen. Je zou het als service aan dealers kunnen aanbieden. De TD is bij uitstek een groep die er bij het downloaden van drivers voordeel van heeft.'
Op kasten-gebied zijn er afgezien van de kleurtjes, formaat en vormen ook andere ontwikkelingen. Bon Chic Euronet bijvoorbeeld, toonde een hele nieuwe lijn `toolless' behuizingen, ook wel `screwless'genoemd, waarmee de schroevendraaier overbodig is geworden. De kasten zitten met manuele schroeven (die kunnen op slot) en een klik-systeem in elkaar. Daarnaast is er een trend van hele kleine horizontale 19-inch rekken (zo hoog als een hub), vooral gewild voor clustering. Bij de monitoren is er een grote groep A-merken (Eizo, Philips, Sony, IIyama, noem maar op) met daarachter een nog grotere groep leveranciers van wat goedkopere monitoren. Hansol is een voorbeeld van zo'n opkomend merk dat qua kwaliteit op de onderkant van de A-categorie mikt (o.a. 3 drie jaar onsite) en qua prijs in het C-segment wil zitten. `De monitor-markt is vol, maar je blijkt toch goed te kunnen verkopen', zegt Bob Nijk (voormalige mede-eigenaar All-trend) van Hansol-importeur ViewTech. Hansol is vooral goed bezig met de 19-inch-modellen, niet zo bijzonder maar wel goed getest en verkocht. Vanaf april komt er een lichtere opvolger van de 910P (¦ 899,-) met een `revolutionaire'eindprijs van ¦ 749,-. Distributeur Talcom (die profileert zich nu in een hoger segment) promoot Hansol aardig en levert het standaard met systemen mee zoals ook BDCC dat doet (en ietsje minder ISL en Interland). Daarnaast is er veel losse retail-verkoop. `De thuisgebruiker met een 14-inch wil toch naar een 17- of 19-inch'.

Internet
De Inter-handel steekt overal de kop, het viel op dat bijna geen enkele distributeur zich nog aan de e-commercie lijkt te kunnen onttrekken. Een web-site met bestel-features, dat moet iedereen hebben, met eventueel een doorkoppeling van de distributeurscatalogus naar de web-shop van een dealer. Meer service, informatie en bestelgemak, daar draait het om voor de distributeurs. Indi Computers biedt zijn dealers een gratis web-verkoopsite aan, bij Ingram Micro en C2000 was informatie hoe een dealer met hen een online-verbinding kan opzetten. Daarnaast trok Hyperchannel veel belangstelling van dealers die wilden weten hoe de Hyporium online -trading hub nu precies in zijn werk gaat. Men is nog bezig met onderhandelingen met diverse distributeurs die hun assortiment, voorraad, prijzen en de krediet-info op de inkoop-site voor dealers toegankelijk moeten gaan maken. Titus Tischer bleef erbij dat de zaak vanaf april met voldoende deelnemende distributeurs de lucht in zal kunnen gaan. In aanvulling daarop kunnen resellers voorlopig gratis een eigen webwinkel openen. Op de beurs meldden zich al 138 dealers aan die via de site van Hyporium willen gaan bestellen en 93 die er ook een web-winkel bij willen. Tischer was niet verbaast over de belangstelling. 'De pluspunten voor distributeurs en dealers zijn duidelijk. Men onderkent de betere communicatiemogelijkheden tussen dealer en distributeur. De dealer kan ook voor een no-touch model kiezen waarbij met een distributeur wordt afgesproken dat die de producten rechtstreeks aan de eindgebruiker aflevert.
Door de in vergelijking met bellen kortere inkooptijd bij dealers en lagere verkoopkosten bij de distributeurs, helpt het beide concurrerend te werken en meer tijd aan het service-niveau te besteden.' Online-verkoop is iets waarbij Quote de kat nog even uit de boom kijkt. Een web-winkel voor dealers komt er wel aan maar voorlopig houdt Quote het bij gratis web-content voor dealers die daarmee de Quote-site kunnen omtoveren tot een eigen site. Lammers: `Een goede informatieve site opzetten en bijhouden kost veel tijd en geld. Wij willen dealers geen web-winkel opdringen. Een site waar het puur om het bestellen gaat, met alleen artikelnummers en een bestel-tool werkt volgens ons niet als er niet ook volop productinformatie bijstaat. We zien onze site en die van dealers in de eerste plaats als puur informatief en een service-middel waar bijvoorbeeld de laatste drivers te downloaden zijn. Dat heeft een goede uitstraling naar klanten. Een bestel-tool is de volgende stap, de vraag is of dat á la minute moet.'


© NetInfo