next -index- prev

Indi neemt Ropadistri over

Indi Computers uit Moerdijk heeft per 6 maart alle handelsactiviteiten van Ropadistri overgenomen. Indi versterkt hiermee zijn positie op de Nederlandse distributiemarkt. De distributeur uit Moerdijk staat bekend als leverancier van A-merk componenten als Gigabyte-moederborden en videokaarten, Chenbro-kasten, 3Com-netwerkkaarten, ADI-monitoren en Seagate-harddisks. Daarnaast heeft men onlangs een gloednieuwe assemblage-lijn in gebruik genomen met een capaciteit van 200 systemen per dag (1000 per week) die vanaf april volop kan gaan draaien. Internet-diensten als online bestellen en het (nu gratis) beschikbaar stellen van een web-winkel is iets waar Indi al langer mee bezig is. Met de productlijnen van Ropadistri erbij (o.a. ATI- audio/videokaarten, ViewSonic-monitoren, Inwin-kasten) heeft Indi een breder assortiment en kan het nog meer een `one stop shopping'- adres voor dealers worden, met componenten, systemen en ook ondersteuning bij projecten en de Internet-diensten. Ropadistri, de voortzetting van het oude Ropatech, was ook deels actief met assemblage en heeft bruikbare kennis en ervaring op dat vlak. Het is vorig jaar ontstaan nadat Ropatech het officiële Microsoft OEM-distributieschap verloor en het over een ander boeg gooide. Naast componenten-distributeur Ropadistri ontstonden toen de telecom-distributeur RopaTel en reseller Zilla Automatisering. Deze bedrijven neemt Indi niet over, die blijven eigendom van Rowood.
De bedoeling is om Ropadistri in de loop van het jaar helemaal in Indi te integreren. De handelsnaam blijft nog even bestaan. Ropadistri is inmiddels al wel naar Moerdijk verhuist en dat gaat ook met de logistiek gebeuren. Voor Eric Koning die vorig jaar Chu Lueng Chiu opvolgde als commercieel manager van Ropadistri was de samenwerking met Indi het moment om ergens anders te gaan werken. Hij is OEM-manager Benelux geworden bij Guillemot (multimedia-kaarten en game-accessoires).
Indi loopt zo te zien als een trein. Uitbreiding is in elk geval niet zo gewoon in een markt die op het moment toch verder vrij rustig is, zo zei Lambro Triantos (general manager naast eigenaar Alex Vellinga) op de Dealer Info Dag. Naast de uitbreiding met de productlijnen van Ropadistri, zal Indi het assortiment in de nabije toekomst verder blijven uitbreiden. Dat is inmiddels al gebeurt met printers van diverse merken.
Op de Dealer Info Dag bracht Indi vooral de assemblage en de gratis web-shop onder de aandacht. Wat de assemblage betreft kunnen `de trossen nu los', niet alleen met het bouwen van PC's maar ook met projectondersteuning en 3 jaar onsite garantie. Martin Jacobs: `We willen geen dozen schuiven en vooral de kleinere dealer meerwaarde bieden en een hoop zorgen uit handen nemen.'
Naast de bestel-service op de web-site biedt Indi zijn dealers nu ook voor nop een web-winkel aan die voor de product-informatie is gekoppeld aan de productdatabase van de distributeur. Het is een basis-site waarmee een dealer zonder veel rompslomp en zonder kosten aan de e-commerce kan beginnen. De verkoop-site staat op de server van Indi en de dealer kan de lay-out en het productassortiment en de prijzen zelf aanpassen of uitbreiden met artikelen van andere leveranciers. Een verschil met web-winkels waar distributeurs als Ingram en C2000 naar toe werken is dat een klantbestelling niet automatisch naar de distributeur wordt doorgesluisd (zo'n directe link loopt in de papieren). De klant besteld dus bij de dealer en die blijft vrij in te kopen waar hij wil. De voorraadgegevens zijn voor de koper in de web-shop ook niet toegankelijk (wel op de Indi-site waar dealers kunnen bestellen). Het is een handige oplossing voor een dealer die een web-winkel wil beginnen en geen omkijken wil hebben naar het up-to date houden van het online aanbod. Jacobs: `We willen niet in de administratie van een dealer kijken. Die blijft vrij online of niet zaken te blijven doen met anderen. De gratis web-winkel is vooral een service voor dealers die een verkoop-site willen beginnen. Het voordeel is dat de dealer voor wat betreft het assortiment van Indi geen omkijken meer heeft naar de productinformatie en al die informatie altijd achter hand heeft voor zijn web-shop. Het verplicht verder tot niets. Het kan gratis want de content maken we zowiezo al voor onze eigen web-site. Het kost niets meer om dat ook aan dealers beschikbaar te stellen.'

Indi Computers,
0168-393333,
fax 0168-393300,
http://www.indi.nl


© NetInfo