next -index- prev

Talcom zwaait om naar A-merken

Distributeur/assembleur VDL Talcom heet eventjes weer gewoon Talcom. De naamswijziging in VDL Computers is door `externe oorzaken' nog even uitgesteld. De nieuwe naam komt er om te laten zien dat er een kwaliteitsslag is gemaakt. Talcom wil af van het imago van een grote club die `laag in de markt zit' en koos voor alleen maar A-merk componenten. Het huismerk Legato voor de PC's, notebooks en componenten verdwijnt.
Sinds VDL Talcom begin vorig jaar helemaal een van de 50 werkmaatschappijen van de VDL Groep werd (Gerard Lathouwers verkocht zijn laatste aandelen) is er door nieuwe directeur Hans Dekker een omwenteling in gang gezet. Leveranciers werden `gescreend ', de kwaliteitsnormen werden aangescherpt, de eigen helpdesk is uitgebreid en de interne gang van zaken geprofessionaliseerd. Het heeft tijd gekost voordat de contracten met leveranciers (Chaintech stapte zelf al op) waar men niet meer tevreden mee was afgesloten konden worden, dat viel niet altijd in goede aarde, naast medewekers zijn ook dealers vertrokken. Maar op de Dealer Info Dag stond er dan een `ander' Talcom. De moederborden zijn voortaan van Intel, de muizen en toetsenborden van Microsoft, de monitoren van Hansol, de harde schijven van WD en Seagate, de scanners van Plustek. Talcom was altijd een grote partij die de naam had goedkoop te zijn, met veel dealers die vooral op prijs kopen. Nu wil het duidelijk hoger in de markt gaan zitten. Om de hogere kwaliteit te benadrukken kregen de componenten en geassembleerde PC's in de afgelopen periode bijvoorbeeld al een extra CE-keurmerk van de KEMA, bovenop die van de leveranciers zelf. Het Legato-merk verdwijnt helemaal van de markt en zal vervangen worden door een nieuw huismerk waarvan de naam nog niet bekend is. Legato had aardig wat dealers maar volgens Talcom geen al te beste naam qua kwaliteit.
De eerste reacties van dealers waren op de Dealer Info Dag positief, volgens een woordvoerder. `Vroeger was prijs het belangrijkste begrip, nu is dat service. Met A-merken kunnen we ons dealer-kanaal veel support geven.'
De nieuwe kwaliteitsnormen gelden ook voor de PC's die Talcom voor derden assembleert (Aldi, Commodore wat nooit wordt bevestigd). Daar worden dus ook nog maar uitsluitend de genoemde componenten voor gebruikt.

Talcom Benelux,
040-2840140.
fax 040-2836199,
http://www.legato.net


© NetInfo