next -index- prev

`Nog makkelijker grote klappers maken'

Het wordt de verkoper vandaag de dag wel makkelijk gemaakt. Hadden we eerst al het Internet, waarmee we snel en gemakkelijk de telefoon- en faxnummers van potentiŽle klanten tevoorschijn konden toveren, mits we een web-adres hadden, nu is het zelfs mogelijk om een compleet overzicht te krijgen van de 400 grootste computerbedrijven in heel Europa. Zonder ook maar verder enige gegevens over die bedrijven te hebben. Het doel van iedere verkoper is natuurlijk zoveel mogelijk omzet te scoren in zo weinig mogelijk tijd. Om zo efficiŽnt mogelijk bezig te zijn, is het nodig de juiste contacten te hebben en direct de goede aanspreekpunten te weten. Heb je die niet, dan duurt het langer voordat je de juiste persoon aan de lijn hebt. De tijd dat men met verkeerde personen aan het praten is, wordt op deze manier serieus verkort. Een middel om dit doel te bereiken is ontworpen door IT Europa.com. Zij hebben voor de computerwereld boeken samengesteld die de verkoper direct de informatie geeft waarnaar die op zoek zijn. Er zijn verschillende boekwerken te koop, aangepast per soort bedrijf. Zo zijn er bijvoorbeeld speciale versies te koop vol met PC-assembleurs, dealers en VAR's in Europa. Dit is slechts een greep uit het assortiment van IT Europa.com. Een overzicht is te vinden op http://www.iteuropa.com.
Uit persoonlijke ervaring blijken er een aantal voor- en nadelen aan de informatie van IT Europa.com te zitten. Een nadeel is dat de IT wereld elke dag verandert, de kans is dus groot dat er gewerkt wordt met informatie die verouderd is. In het ergste geval: stel u heeft een grote order van een klant die u uit de map van IT Europa.com heeft gehaald. Wat blijkt nu: deze klant kan enkel bij u kopen omdat zijn standaard leveranciers nog geld van hem tegoed hebben. Oftewel: u heeft moeite gedaan om een nieuwe klant binnen te halen en nu dat gelukt is, blijkt dat bedrijf eigenlijk aan het einde van zijn leven is. Doordat de map slechts jaarlijks wordt ge-update, bestaat dit gevaar wel degelijk. Een beter initiatief zou zijn geweest om de informatie dagelijks bij te houden via Internet. Natuurlijk zouden er dan iedere dag een hoop telefoontjes gepleegd dienen te worden door IT Europa.com, maar dan zouden zij zich ook sterk kunnen opstellen als gesuggereerd wordt dat er niet met achterhaalde gegevens wordt gewerkt.
Een ander nadeel is dat de informatie door de bedrijven zelf wordt ingevuld. Hierdoor ontstaat misschien een vertekend beeld over het totaal geassembleerde computers en de te verwachten aantallen omzetten en dergelijke. Het zou betrouwbaarder zijn als er sprake was van informatie die bijvoorbeeld door marktonderzoek of zoiets werd samengesteld. Bedrijven zelf informatie laten verschaffen drukt de kosten wel, maar de gegevens kunnen wel een te positief beeld geven. Een voordeel is de prijs/kwaliteit verhouding. Hotopf, president van IT Europa.com, zegt in zijn intro op de informatie-folder: `Ons doel was om het enorme gat tussen de handelspers (gratis, slechte kwaliteit en chaotisch weergegeven) en ontwikkelde marktonderzoeksbedrijven (hoge kwaliteit maar ook zeer hoge kosten) te overbruggen.' Het boekwerk doet exact waar het voor bedoeld is, namelijk de juiste contactpersonen aanwijzen voor degene die ernaar zoeken en dat voor een redelijke prijs. Enkele klanten werven via deze boekwerken en het geld is alweer terugverdiend. Een ander voordeel is dat er specifieke mappen zijn waardoor ieder bedrijf alleen de gegevens krijgt waar het naar op zoek is, dus geen onnodige informatie over distributeurs terwijl men enkel op zoek is naar system integrators. Uiteraard is niet elke bedrijf in uw producten geÔnteresseerd , met de mappen van IT Europa.com kunt u direct deze bedrijven bellen, e-mailen, faxen of schrijven. U heeft snel resultaat, want u hoeft niet eerst contacten op te bouwen die u kunnen introduceren aan andere bedrijven. Het nadeel is echter dat al deze gegevens ook beschikbaar zijn voor de concurrent. Maar goed, dat zorgt er dan misschien wel weer voor dat de markt gezond blijft.

IT Europa.com,
0044-120-224400 (GB),
http://www.iteuropa.com

Liesbeth den Hoed
© NetInfo