Prijzenslag bij tablets

Het gaat niet goed met de prijsvorming op de tabletmarkt. Te veel fabrikanten, te veel OEM’s en te weinig technologische vooruitgang, dus halen de achterblijvers de A-merken snel in, die gaan mee in de prijsoorlog en zo verdampt de innovatie-marge. Je krijgt ze als weggever erbij, koop een auto, huis of keuken en ze doen er een pad of tablet bij! Een pad erbij is gewoon, voor de vakantie, voor de kids, voor in de auto, maar de branche kreunt.

Ondertussen neemt, zeker in het Westen, de vraag wat af, we hebber genoeg en waarom een nieuwe iPad aanschaffen, die oude doet het nog goed. We laden steeds minder nieuwe apps in, dus zijn tevreden met wat we hebben.

In Taiwan rapporteert DigiTimes dan ook paniek bij de fabrikanten, wie niet in de Apple-lijn mag leveren heeft het moeilijk, terwijl ook daar de afzet van de iPad aan het teruglopen is, met 9% vorig kwartaal. CEO Jerry Shen http://asus.com van Asustek, met 12 miljoen tablets in 2013 jaar een grote fabrikant, ziet de vraag naar tablets de komende tijd ook niet aantrekken. In het eersdte halfjaar leverde Asustek maar 4,1 miljoen tablets uit. Het segment bestaat en zal blijven bestaan, en hij ziet verdere innovatie als noodzakelijk om die populair te houden. Ook Samsung voelt de druk en laat de prijzen zakken. In de opkomende markten rekent Samsung nu nog 167 dollar voor een 7-inch tablet, iets waar het qua afzet groeide Lenovo en Asustek tegenop moeten. Toch is daar, met name in ZO-Azië nog groei te realiseren, daat is de markt nog niet verzadigd en relatief prijsgevoelig. Zeker de modellen met telefonie-optie doen het daar relatief goed, anders dan hier koopt men liever één apparaat dan zowel een smartphone als een tablet.

 

Home

Dieptedossiers

Dealer Info TV

Dealer Info

Agenda

ICT webnieuws

Partnerdagen

Luc Sala's columns

Contact

Bedrijvengids

Archief

 

Vacatures

 
website development: GF&FA
Dealer Info • home
Vakblad voor ICT & CE retailers

Luc Sala's Blog
Shuttle Computers Handels GmbH
Wave Computers Nederland
ScanSource
G DATA Software AG
Dealer Info
Asus
Primacom