Game-ification

Gamification en Loyalty 2.0, ook wel Badge-ification is een trend die met het opduiken van spelformaten en virtuele beloningen zoals badges, eretitels, goud en platinum vermeldingen en beloningen in natura of kortingen van doen heeft. Het snel populair wordende Groupon, waarmee men lokaal kortingen kan verwerven, rukt snel op, in Amsterdam kun je als Grouponner al op veel plekken goedkoper uit zijn. Foursqaure, dat vaak naar dezelfde plek gaan beloont, werkt vanuit dezelfde gedachte.

Ondertussen is het eind van de wereld niet gekomen, de maya’s hebben zich verrekend en de wereld haalde even opgelucht adem. Toch zijn er wel veranderingen aan de gang, we gaan door deze crisis meer kijken naar de echte verhoudingen tussen landen en in de maatschappij. Voor ons land zien we vooral een overstap van de verzorgingsstaat naar een participatiemaatschappij, meer naar Amerikaans model, zorg eerst maar voor jezelf. De kosten van zorg lopen zodanig uit de hand, bij steeds hogere ouderdom (al komt daar wel een eind aan, we leefden niet zo gezond) en meer mediische opties. De hele structuur van banken, pensioenfondsen en verzekeringen verschuift, niet alleen gelooft men hun sprookjes niet meer, maar de afhankelijkheid van vage organisaties is het punt waar men zich steeds meer tegen verzet. De burger begrijpt ondertussen dat privatisering niet veel goeds heeft gebracht, en gaat zich heroriënteren, een nieuwe golf onderlinge regelingen, waarborgkringen en corporaties is niet ondenkbaar.

Voor 2013 verwacht ik een zekere teruggang in de sociale netwerken, natuurlijk nog meer security issues en business, nog minder desktop systemen en groeiende afhankelijkheid van de cloud, maar ook een paar stevige klappers op dat gebied, het gaat nog een keer flink mis. Voor de ICT geen goed jaar, bezuinigingen overal en de kosten van hardware gevoegd bij een overstap op mobiele devcies en opslag in de cloud zal de investeringen per werknemer in ICT nog wat omlaag brengen.

 

Home

Dieptedossiers

Dealer Info TV

Dealer Info

Agenda

ICT webnieuws

Partnerdagen

Luc Sala's columns

Contact

Bedrijvengids

Archief

 

Vacatures

 
website development: GF&FA
Dealer Info • home
Vakblad voor ICT & CE retailers

Luc Sala's Blog
Shuttle Computers Handels GmbH
Wave Computers Nederland
ScanSource
G DATA Software AG
Dealer Info
Asus
Primacom