Microsoft in de hoek

Volgens de NYT heeft Microsoft door te veel te vragen voor Windows haar afnemers (de fabrikanten) zo in de hoek gedwongen, dat ze qua innovatie op hardware gebied zijn achtergebleven en feitelijk te veel ruimte aan Apple hebben gelaten. Gevolg, Apple groeit door, heeft de beste materialen en assemblage en design, en Microsoft moet nu zelf met Surface tablets haar voormalige partners (HP, Dell) gaan beconcurreren. Op termijn heeft men dus door te veel winst te pakken zichzelf in de voeten geschoten.

Gaan we allemaal aan de tablet en dan vooral Apple ? In de eerste helft van 2012 is het aantal tabletgebruikers gestegen tot ruim 2,8 miljoen Nederlanders volgens Gfk Intomart en dat is 23% van de internettende PC’s. Het gaat hard, in december 2011 waren er nog maar 1,7 miljoen tabletgebruikers. Het onderzoek geeft verder inzicht in de manier van gebruik: tablets worden meestal thuis gebruikt. 96 procent geeft als locatie binnenshuis op als plek waar de tablet het meest wordt gebruikt. Ook de gebruiksfrequentie van de tablet neemt toe: 73 procent gebruikt de tablet één of meer keer per dag.
Ook bij smartphones is sprake van groei, van 5,4 miljoen smartphone-bezitters in december 2011 tot 6 miljoen smartphone-bezitters in juni 2012.

 

Home

Dieptedossiers

Dealer Info TV

Dealer Info

Agenda

ICT webnieuws

Partnerdagen

Luc Sala's columns

Contact

Bedrijvengids

Archief

 

Vacatures

 
website development: GF&FA
Dealer Info • home
Vakblad voor ICT & CE retailers

Luc Sala's Blog
Shuttle Computers Handels GmbH
Wave Computers Nederland
ScanSource
G DATA Software AG
Dealer Info
Asus
Primacom