Telecom ellende

Zo, ze kregen het niet voor elkaar, in het Catshuis en nu dreigen verkiezingen, en verlies van de triple AAA-status voor onze staatleningen en dus nog meer ellende en tekorten. We zitten nu al op 4,6% en zijn dus Europees flink over de schreef. Maar we zullen zien, Wilders houdt wel van wegloop-onderhandelen en komt vaak weer terug, even de polls afwachten.

Wat betreft onze branche. De mobiele operators zijn in paniek, proberen stukjes te verkopen, zoals KPN nu in Belgie, terwijl T-Mobile (Deutsche Telekom) na het mislopen van de AT&T deal in de VS nu ook haar nederlandse operatie te koop zette. Er gingen al heel wat topmanagers weg, maar er blijkt dus meer aan de hand. Voeg daar de ellendige storingen van mobiel internet en andere diensten van de providers aan toe, en de crisis begint zich af te tekenen. Bespaart men te veel op onderhoud, vallen d einkomsten uit mobiele data nog meer tegen, zijn de kabelaars (met door het opgeven van analoge TV doorgifte flink wat bandbreedte) via Wifi te lastig, in ieder geval zit het goed fout. Het is wel grappig, dat de managers die deze scheefgroei hebben laten ontstaan, ondertussen met dikke bonussen weg zijn. En ach, als Eric Scmidt van Google over 2011 maar even 77 miljoen euro incasseerde, wat zeuten wij dan over een miljoentje hier of daar aan bonussen.

Aan de kant van de fabrikanten is het ook ellende, behalve voor Apple dan, Nokia maakt miljardenverliezen, verkoopt niet genoeg (zo’n 30% terugval in geld) en ontsloeg dan ook VP sales Colin Giles., terwijl Microsoft juist boven verwachting lekker door blijft verdienen en met Windows8 en een nieuwe Office naar een nieuwe cyclus toegaat, dus nog vettere omzet en winst in het vooruitzicht heeft.

 

Home

Dieptedossiers

Dealer Info TV

Dealer Info

Agenda

ICT webnieuws

Partnerdagen

Luc Sala's columns

Contact

Bedrijvengids

Archief

 

Vacatures

 
website development: GF&FA
Dealer Info • home
Vakblad voor ICT & CE retailers

Luc Sala's Blog
Shuttle Computers Handels GmbH
Wave Computers Nederland
ScanSource
G DATA Software AG
Dealer Info
Asus
Primacom