Metro tikt, Android ook al

Nieuwe upgrades en versies Operating systemen, ze blijven maar komen, nu weer geruchten over Android 5.0 Jelly Bean. En ook Windows Phone 7 is er nog maar net en nu al begint de speculatie over wat Windows 8 dan zou brengen. Zou Microsoft zelf te weinig vertrouwen hebben in haar poging om de markt voor mobiele devices terug te pakken van Apple en Android of Nokia toch niet voor vol aanzien? De “Apollo” upgrade - die al als “Windows Phone 8" is betiteld, maar dat nog niet is, zou meer security, on-device encryptie, betere integratie met het desktop Windows 8 met de Metro UI interface en bredere ondersteuning van hardware bieden, zoals voor de generieke SD-kaarten. Eerst zou er nog een Tango upgrade komen, als vervolg op Mango, de 7.5 versie van WP7 met wat meer sociale netwerk grapjes. Verder zou integratie van Skype en Zune-achtige media-software in de plannen zitten.

Ellende met updates

Als toch min of meer gemiddeld gebruiker van computers ben ik iedere keer weer verbaasd hoe ellendig het is om zelfs simpele bewerkingen uit te voeren. Neem het installeren van een nieuwe virusscanner, ik probeerde een legaal Kaspersky pakketje te installeren op een systeem, waar eerder een Norton pakket op draaide.

Dat zou makkelijk moeten zijn, maar draaide uit op een urenlange ellende, want wat bleek; Norton laat lastige registry sporen na. Die worden door Kaspersky opgemerkt, die geven wel aan hoe je Norton moet ontinstalleren, wijzen op een blijkbaar bekend probleem en verwijzen naar de de Norton Removal tool. Helaas wel met een foute link, dus ga je zelf op zoek en wat blijkt, de Removal Tool op de Norton site is corrupt. Na veel zoeken en googlen ten einde raad maar chatten met de Norton helpdesk, die ook aanlopen tegen dezelfde corrupte file op hun eigen site en uiteindelijk maar op afstand (met een angstig opgeven van toegangscodes aan een meneer in India) gaan proberen. Na een half uur prutsen dan toch maar handmatig de registry gaan schoonvegen, zodat uiteindelijk Norton en Symantec rommel weg is en Kaspersky regulier installeert. Bedankt Norton, maar geen aanbeveling om nog ooit software uit dat huis te gebruiken, zelfs al deed de meneer in India het keurig, maar anderhalf uur weg is niet acceptabel. Nou ja, dan het nieuwe jaar maar eens beginnen met Internet Explorer 8 eens te installeren op m’n XP-bak. Ook weer zo’n leuke verrassing, ik draai om een ooit zinvolle reden een Engelse versie met een Nederlandse EI7, en dan werkt de standaard download niet. Moet je weer gaan zoeken, en zelf blijkbaar begrijpen dat je dan een Engelse IE8 nodig hebt. Die downloaden met de bijbehorende virusscan duurt ook weer een tijdje en als er dan uiteindelijke de mededeling komt, dat het niet lukt, en je weer mag opstarten om de installatierommel te verwijderen, is dat vloeken. Blijkbaar wil IE8 niet draaien, dat oplossen vraagt weer gezoek en vage aanwijzingen, en uiteindelijk na nog een keer proberen geef je het dan maar op. Geen IE8 endus maar Chrome of Firefox gebruiken, nou ja, Flash van Adobe installeren ging ook al tijden niet, ik heb nog een laptop en wat andere PC’s, het zal wel. Ik vraag me alleen af, ben ik nou zo’n sukkel en hoeveel andere teleurgestelde gebruikers werken met half-lamme systemen, omdat ze er niet uitkomen. Anno 2012 zijn we blijkbaar nog niet toe aan foutvrije systemen, en praat me niet over m’n vrij nieuwe HP Windows 7 systeem, dat is een rampbak zo vol met onzin, utilities en troep, dat ik daar alleen in uiterste nood nog mee werk.

Pijnloos computeren, ooit dacht ik dat het in de eenentwintigste eeuw wel zou lukken, maar helaas, naast uren per dag kwijt aan onzinmails, spam en phishing zooi is het up-to-date houden van m’n systemen ook geen pretje.

 

Home

Dieptedossiers

Dealer Info TV

Dealer Info

Agenda

ICT webnieuws

Partnerdagen

Luc Sala's columns

Contact

Bedrijvengids

Archief

 

Vacatures

 
website development: GF&FA
Dealer Info • home
Vakblad voor ICT & CE retailers

Luc Sala's Blog
Shuttle Computers Handels GmbH
Wave Computers Nederland
ScanSource
G DATA Software AG
Dealer Info
Asus
Primacom