Jaareinde

We zijn moe, depri, ongelukkig en de ellende zat, tenminste als we de recente twitter-mood analyse mogen gelover. Die analyseert woorden en uitdrukking op twitter en signaliseert dus minder vertrouwen en meer angst. Klopt wel een beetje, ultimo 2011 staan we er niet erg goed voor. De kerstverkopen waren matig, de crisis blijft doorsukkeen en voor 2012 zijn de verwachtingen bepaald donker. Nu gaan we ook individueel merken dat er bezuinigd moet gaan worden, en dat zou weleens een sneeuwbaleffect kunnen geven. Eerst maar 2012 halen, 29 december 2011 is een nare dag roep ik al sinds 2004, dus voorzichtig die dag. Verder natuurlijk wel de beste wensen voor 20122, maar nog even voorzichtig!

Dat ondertussen KPN qua image steeds verder wegzakt verwondert me niks, de hele liberalisering (waar Neelie wel degelijk een cruciale rol in speelde) is een misser, PTT delen als KPN en TNT zijn nieuwe half-monopolisten egworden, slecht gerund en steeds meer bezuinigen, maar is er een alternatief? De politiek durft het niet echt toe te geven, maar privatisering van kerndiensten was dom, corrupt (de baantjesjagers in de politiek zagen hun kansen) en niet in het belang van de burger. Dat men nog steeds doorgaat, en nu met de bezuinigingen op die manier quasi overheidspersoneel kwijt raakt bewijst het plan de Amsterdams Haven (2650 hectare voor 150 miljoen, een fooi) te verkopen.

2012 wordt het jaar van de grote tablet-overstap. Die dingen worden steeds goedkoper, en over een paar maanden koop je een redelijk ding voor 100 euro. In India zijn ze al goedkoper, het overheidsproject “Aakash” met een heel goedkope tablet van 35 euro is een succes, de eerste versie is al uitverkocht en nu komt de opvolger, de “UbiSlate 7" voor 42 euro, met iets meer vermogen (700 MHz Cortex A8 cpu) en meer connectiviteit. Voldoende voor schoolgebruik, dat is ook het doel van dit project, maar het geeft wel aan, dat het nog veel goedkoper kan.

 

Home

Dieptedossiers

Dealer Info TV

Dealer Info

Agenda

ICT webnieuws

Partnerdagen

Luc Sala's columns

Contact

Bedrijvengids

Archief

 

Vacatures

 
website development: GF&FA
Dealer Info • home
Vakblad voor ICT & CE retailers

Luc Sala's Blog
Shuttle Computers Handels GmbH
Wave Computers Nederland
ScanSource
G DATA Software AG
Dealer Info
Asus
Primacom