Bing, Microsoft

Ook grote bedrijven gaan soms fors de mist in, maar dat Microsoft nog steeds meer dan een miljard per kwartaal verliest aan zoekmachine Bing is opvallend (5,5 billion $ sinds juni 2009).

Bing groeit qua marktaandeel nog wel, nu 14,7% maar het lukt niet er aan te verdienen, anders dan Google pakt men het blijkbaar niet handig aan, en er wordt gesproken over het sluiten. Nu heeft Microsoft geld genoeg, maar een lekkende kraan van dit formaat is niet handig. Zijn dit fouten of bewuste risico’s en wie gaat hier de zwarte Piet krijgen. Want het is weer de tijd van de vallende CEO’s, Apotheker mag oprotten bij HP met 7 miljoen premie, z’n opvolger doet het voor 1 dollar, as je het gelooft.

Dat je marktaandeel kunt kopen gelooft ook Amazon, dat een iPad concurrent neerzet met de Kindle Fire, een Android pad voor 199 dollar waar Amazon dan 50 dollar op zou verliezen, maar dat blijkbaar doet om marktaandeel te pakken. Amazon heeft met de eboeken natuurlijk wel de kans wat terug te verdienen, maar dat doet Apple ook met iTunes.

Verder valt me op dat email 2.0 sterk richting intranet en private social networks gaat, Yammer is al een soort wegwijzer, maar er zijn veel meer nieuwe communicatiemodellen, want dat email enorm veel tijd opslok door spam, rommel, slordige berichten en onzin is langzamerhand wel duidelijk. Er zijn al bedrijven die de interne email willen uitbannen en dan komen video-chats en open verbindingen tussen werkplekken in beeld. Email 2.0 is hard nodig, maar hoe het er precies uit gaat zien is nog onduidelijk. Verbeteringen in bv Google waarbij het ontbreken van bijlagen, spelfouten, te grote files en andere problemen al wordt gefilterd en aangegeven is een stap naar efficientere email, maar er gaat nog veel meer komen.

 

Home

Dieptedossiers

Dealer Info TV

Dealer Info

Agenda

ICT webnieuws

Partnerdagen

Luc Sala's columns

Contact

Bedrijvengids

Archief

 

Vacatures

 
website development: GF&FA
Dealer Info • home
Vakblad voor ICT & CE retailers

Luc Sala's Blog
Shuttle Computers Handels GmbH
Wave Computers Nederland
ScanSource
G DATA Software AG
Dealer Info
Asus
Primacom