Anti-trust

In de VS ligt de voorgenomen overname door AT&T van het T-Mobile netwerk van Deutsche Telekom nu onder vuur. De autoriteiten hebben bezwaren en de concurrentie ziet het ook niet zitten. Dat de klant bij een te beperkt aantal spelers in een markt de dupe wordt, kan iedere mobiele gebruiker en zeker de mobiele data-users in ons land be-amen. De grote boys hebben, na wat waarschuwende woorden en slachtofferberichten over teruglopende inkomsten door te veel dataverkeer, een einde gemaakt aan onbeperkt mobiel dataverkeer. Wie dat wil, betaald nu stukken meer, de meeste abonnementen en deals zijn zwaar beperkt. Bestaande contracten lijken zeker, maar via het fair-use regeltje worden ook daar de dataschroeven aangedraaid. Fabrikanten zoals Blackberry, die ook internationaal onbeperkt data-verkeer gebruikten, verdwijnen uit de catalogi en website-aanbiedingen, de veelgeprezen BES-optie wordt nu weggestopt.

Waarom heeft men die versmalling van de concurrentie toch laten gebueren, telfort had nooit naar de KPN mogen gaan, welke belangen maakten dat toen mogelijk? Waar de politiek nu toch beseft, dat de hele privatiserings-waanzin van de afgelopen eeuw niet heeft geresulteerd in lagere prijzen en betere service, maar vooral een paar mensen ongelooflijk rijk heeft gemaakt, neemt men hier nog geen duidelijke maatregelen.Integendeel, men gaat rustig door. De privatisering van de Amsterdamse haven, (2650 hectare voor 6 euro/m2) is nu, mede door een burgerinitiatief van mijn kant wat uitgesteld, maar ook daar werd weer wat moois vernield!

Een trend, die me opvalt is Social T, het koppelen van het TV-programma op de grote (huiskamer-buis) aan andere devices, aan interactieve opties via de remote (ook al bijna een computer op zich), aan internet voor directe reacties (en aankopen) en vai skype aan wat bekenden, familie ook net zitten te bekijken. De social media berichten, die inhoudelijk vaak nergens over gaan, krijgen zo een quasi-zinvolle inhoud, samen kritiek geven op die quiz, die voetbal match, bijna net zo goed als samen op de bank bij de F-side.

 

Home

Dieptedossiers

Dealer Info TV

Dealer Info

Agenda

ICT webnieuws

Partnerdagen

Luc Sala's columns

Contact

Bedrijvengids

Archief

 

Vacatures

 
website development: GF&FA
Dealer Info • home
Vakblad voor ICT & CE retailers

Luc Sala's Blog
Shuttle Computers Handels GmbH
Wave Computers Nederland
ScanSource
G DATA Software AG
Dealer Info
Asus
Primacom