Virtuele legers, economie

Alles word virtueel, ook legers gaan virtueel vechten via op afstand bestuurde wapens, vliegtuigen en robots. Virtueel geld, hoewel de virtuele munt Bitcoin ook weer niet blijkt te kloppen, maar ook cyberverzekeringen blijken nodig en handel.

De gameification of war is niet alleen een angstig toekomstbeeld, het is realiteit en is dat een wonder, als vrijwel alle andere activiteiten op en rond computers en in cyberspace draaien. We virtualiseren en terrorisme, oorlog is een kwestie van hacken en kraken aan het worden. Amerika beschuldigt China van het plaatsen van cyberbommen in belangrijke systemen, die naar wens tot actie kunnen worden geroepen, Amerika ziet dit dan weer als oorlogsacties. Voor de consument en ICT-sector is veiligheid steeds meer een kernpunt, er worden steeds vaker wachtwoorden gestolen, sites en systemen gekraakt, emails vertrouwen is waanzin aan het worden, steeds meer encryptie is nodig, maar ook wordt beveiliging steeds meer de hoofdmoot van ICT-bestedingen.

Angstig allemaal, terwijl we ondertussen de beurzen zien wegzakken, Griekenlands redding nog niet rond is, en de wereldeconomie weer wegzakt.

 

Home

Dieptedossiers

Dealer Info TV

Dealer Info

Agenda

ICT webnieuws

Partnerdagen

Luc Sala's columns

Contact

Bedrijvengids

Archief

 

Vacatures

 
website development: GF&FA
Dealer Info • home
Vakblad voor ICT & CE retailers

Luc Sala's Blog
Shuttle Computers Handels GmbH
Wave Computers Nederland
ScanSource
G DATA Software AG
Dealer Info
Asus
Primacom