Innovatie en ICT op één hoop

Meer aandacht voor ICT wil de tweede kamer, maar hoe dan? Implementatie of Innovatie, en als dat voordeel oplevert, waarom is er dan steun nodig? De denkfout, die het parlement en de regering maakt is dat ze ICT en innovatie als een aandachtsgebied gaan zien, als er maar een computer aan te pas komt dan is het toch nieuwe, beter, sneller, goedkoper.

Dat is ongeveer hetzelfde als beweren dat de essentiele voorwaarde voor innovatie de beschikbaarheid van pennen en papier is of dat bij 92% van vernieuwende inzichten pen en papier een rol spelen, vaak in vreemde situaties zoals in restaurants en dan zou de subsidie van bierviltjes misschien wel verstandig zijn(!). ICT innovatie en ICT implementatie zijn twee verschillende dingen, daar komt nog onderhoud bij, en tegenwoordig beveiliging van systemen en data.

Wanneer men dan spreekt over stimulering van ICT, wat bedoelt men dan? Meer overheidsgeld naar achterstallig onderhoud, maatregelen om sectoren met slimme lobbyisten wat toe te schuiven, generieke belastingregelingen zoals snellere afschrijvingen, first user aankopen om ontwikkelingen te stimuleren, innovatiesteun, het aantal mogelijkheden is groot, de effectiviteit altijd moeilijk aantoonbaar.

 

Home

Dieptedossiers

Dealer Info TV

Dealer Info

Agenda

ICT webnieuws

Partnerdagen

Luc Sala's columns

Contact

Bedrijvengids

Archief

 

Vacatures

 
website development: GF&FA
Dealer Info • home
Vakblad voor ICT & CE retailers

Luc Sala's Blog
Shuttle Computers Handels GmbH
Wave Computers Nederland
ScanSource
G DATA Software AG
Dealer Info
Asus
Primacom