Sandberg sluit telefoons aan op flatscreens 

Veel gebruiker weten nog niet dat hun telefoon direct kan worden verbonden met een flatscreen en video in HD-kwaliteit met surroundsound met maximaal acht kanalen kan doorsturen.

In 2010 vormden Nokia, Samsung, Silicon Image, Sony en Toshiba samen The MHL Consortium, met als doel een algemeen platform te maken voor de uitwisseling van digitale audio en video tussen mobiele en vaste media-apparaten.

Begin 2013 zijn er meer dan 220 miljoen units verkocht die MHL ondersteunen. Helaas realiseren veel eigenaren niet hoeveel mogelijkheden ze missen.

Alle nieuwere smartphones van Sony, Samsung* en HTC ondersteunen deze norm, maar als u niet beter zou weten, zou u denken dat de micro USB-stekker alleen bedoeld is voor opladen of gegevensoverdracht.

Erling Hoff Petersen, hoofd Verkoop van Sandberg A/S:
“Het zal een leuke verrassing zijn voor velen te ontdekken dat ze met een relatief goedkope adapter hun video’s, foto’s en geluidsbestanden in topkwaliteit kunnen afspelen, zonder allerlei vreemde vormen van gegevensoverdracht, diensten van derden, gegevensconversie, WiFi, koppelingscodes en andere ingewikkelde snufjes. In de meeste gevallen kan het mobiele apparaat direct met de TV worden verbonden met onze MHL HDMI Converter.”

De nieuwe converter van Sandberg is al in veel winkels verkrijgbaar en kan worden aangeschaft via
www.sandberg.it, waar u ook de dichtstbijzijnde dealer kunt vinden. Voor meer informatie over de MHL-norm en het consortium gaat u naar www.mhltech.org.

*Voor de Galaxy S3 en S4 is een extra adapter nodig voor het MHL-signaal. 

 

Home

Dieptedossiers

Dealer Info TV

Dealer Info

Agenda

ICT webnieuws

Partnerdagen

Luc Sala's columns

Contact

Bedrijvengids

Archief

 

Vacatures

 
website development: GF&FA
Dealer Info • home
Vakblad voor ICT & CE retailers

Luc Sala's Blog
Shuttle Computers Handels GmbH
Wave Computers Nederland
ScanSource
G DATA Software AG
Dealer Info
Asus
Primacom