Hot Consumer Trends 2014

Voor het komend jaar ziet Ericsson ConsumerLab rond ICT en met name smartphones een aantal belangrijke trends met brede gevolgen voor de manier van zakendoen, de samenleving en de politiek. Mobiel internet zorgt voor een andere manier van software en diensten gebruiken via apps, we worden meer beïnvloed door onze digitale vriendenkring en we doen nog meer, vooral video, in cyberspace.

Ons lijf (vingerafdrukken, irisscans, stem) wordt de nieuwe toegangscode en er komen veel meer en andere sensors.

Wat vooral opvalt in de voorspellingen is hoe breed men de invloed van apps inschat, ze worden belangrijker dan welke hardware of welk platform men kiest. Apps komen er niet alleen als vervanging van oude ICT toepassingen, nieuwe sensors brengen apps voor de medische sector, ouderenzorg, beveiliging en comfort op alle gebieden dichterbij, altijd en overal verbonden.

De zorg om privacy krijgt volgens Ericsson weinig prioriteit, we leren de risico’s kennen en nemen maatregelen, maar blijkbaar is het geen erg belangrijke factor in het feitelijk consumenten-gedrag. We geloven het wel, zien het nieuws en hopen dat het anderen betreft. Die ontkenning van de risico’s is erg menselijk, de honger en ellende in de wereld zien we iedere dan langs komen, maar we doen er niet veel aan. In die zin geven de voorspellingen ook aan dat we nog veel materialistischer worden. Meten is weten gaat ook voor je zelfbeeld gaat gelden, sensors, scans en hoe je overkomt

 

Home

Dieptedossiers

Dealer Info TV

Dealer Info

Agenda

ICT webnieuws

Partnerdagen

Luc Sala's columns

Contact

Bedrijvengids

Archief

 

Vacatures

 
website development: GF&FA
Dealer Info • home
Vakblad voor ICT & CE retailers

Luc Sala's Blog
Shuttle Computers Handels GmbH
Wave Computers Nederland
ScanSource
G DATA Software AG
Dealer Info
Asus
Primacom