Nederlandse werkgevers niet erg positief over mobiel werken

Onderzoek Citrix: vraag naar mobiele oplossingen onder Nederlandse werknemers is groot, de mogelijkheden klein.

Dat blijkt uit het onderzoek Security Index van Vanson Bourne in opdracht van Citrix Systems. Volgens het onderzoek hebben zes op de tien medewerkers over twee jaar behoefte aan een oplossing om op afstand toegang te krijgen tot bedrijfsgegevens. Dat is anderhalf keer zoveel als het internationale gemiddelde van 41 procent.

Desondanks lijken werkgevers weinig bereid om tegemoet te komen aan deze behoefte. Nog altijd biedt elf procent van de Nederlandse bedrijven geen enkele vorm van mobiele werkplekken aan, tegenover een gemiddelde van zes procent. De bereidheid om hier verandering in te brengen lijkt ook laag. Gevraagd naar redenen om te investeren in mobiele werkomgevingen, antwoordt iets meer dan de helft (54%) ‘om medewerkers de mogelijkheid te geven om altijd en overal te werken’, tegenover 71 procent gemiddeld. Ook thuiswerken speelt een kleine rol: bij 46 procent (gemiddeld 63%).

“Deze uitkomsten laten een zekere discrepantie zien”, aldus Rob van der Hoeven, Area Vice President Benelux bij Citrix. “Werknemers willen steeds meer mobiel werken, maar werkgevers doen te weinig om ze daarmee te helpen. Daar komt bij dat steeds meer werknemers hun eigen mobiele apparaten meenemen naar de werkvloer. Als bedrijven hier niet op een slimme manier op inspringen, dan zouden ze de slag om de jonge generatie werknemers wel eens kunnen gaan verliezen.” Het onderzoek vond plaats onder 1.100 respondenten in elf landen: Engeland, Frankrijk, Duitsland, Nederland, VS, Canada, Brazilië, Australië, China, Japan en India.

 

Home

Dieptedossiers

Dealer Info TV

Dealer Info

Agenda

ICT webnieuws

Partnerdagen

Luc Sala's columns

Contact

Bedrijvengids

Archief

 

Vacatures

 
website development: GF&FA
Dealer Info • home
Vakblad voor ICT & CE retailers

Luc Sala's Blog
Shuttle Computers Handels GmbH
Wave Computers Nederland
ScanSource
G DATA Software AG
Dealer Info
Asus
Primacom