Nokia Europees marktleider af

Nokia is niet langer de marktleider in West-Europa, maar is in 2011 ingehaald door Samsung. Samsung heeft in Q1 2011 in de West-Europese mobiele handset markt een marktaandeel van 29,3 procent, iets meer dan Q1 2010 (29,1%)aldus IDC. Nokia zakte naar 27,9 procent van 32,7 vorig jaar. De iPhone van Apple is derde met 9,8 procent.

Volgens IDC heeft Samsung goed ingespeeld op de vraag naar smartphones en met name van de focus op het Google-besturingssysteem Android en kwam Samsung met goede designkeuzes bij de eenvoudige modellen. Vooral dat laatste en goede deals met de operators waren bepalend voor de marktpositie van Samsung, want bij de smartphones is Samsung nog geen marktleider, de SII is evenwel een duidelijke troef.

Bij de smartphones verloor Nokia ook zijn koppositie. Hier is Apple marktleider: de iPhone heeft een marktaandeel van 20,8 procent. De Nokia-smartphones zijn goed voor 19,6 procent van de markt. Samsung (12,1 procent) staat hier slechts op de vijfde plaats.

Wereldwijd blijft Nokia wel marktleider. Het staat met zijn eenvoudige telefoons vooral sterk in groeilanden als China en India, al kalft het marktaandeel daar wel af, mede door goedkope lokale copycats.

 

Home

Dieptedossiers

Dealer Info TV

Dealer Info

Agenda

ICT webnieuws

Partnerdagen

Luc Sala's columns

Contact

Bedrijvengids

Archief

 

Vacatures

 
website development: GF&FA
Dealer Info • home
Vakblad voor ICT & CE retailers

Luc Sala's Blog
Shuttle Computers Handels GmbH
Wave Computers Nederland
ScanSource
G DATA Software AG
Dealer Info
Asus
Primacom