NAS-opslag: vriend of vijand van MKB?

Gartner meent dat kleine bedrijven en microbedrijven zullen instaan voor de snelle groei in het segment NAS-systemen van minder dan ongeveer € 3500 mede dankzij het gebruiksgemak van het technologieplatform.

Daarom verwacht Gartner dat de NAS-markt zal herstellen van de trage groei van 1,4 % tot een groei van maar liefst 26,4 % in 2010. Toch mag het risico op gegevensverlies met NAS, net als met elke andere opslagtechnologie, niet over het hoofd worden gezien. Het is misschien wel het grootste gevaar dat NAS-systemen vaak unieke bestandssystemen hebben, speciaal ontworpen door de fabrikant, waardoor onvoorzien gegevensherstel duur kan uitvallen.

Bij Kroll Ontrack is het aantal NAS-herstel werkzaamheden uitgevoerd door de recovery afdeling het voorbije jaar met 69% is gestegen. Hoewel NAS vele interessante voordelen biedt, zoals snellere toegang tot gegevens en relatief lage beheerskosten, raadt Kroll Ontrack zijn gebruikers, en dan vooral mkb’s, aan om veilige gegevensopslag in te calculeren. Dit wordt steeds belangrijker, want experts voorspellen binnenkort wereldwijd 1 ZB (zettabyte) aan digitaal opgeslagen gegevens.

Bovendien komen er ook nog andere gevaren bij zoals menselijke fouten, hardwaredefecten en aanvallen van hackers, het is wel duidelijk dat bedrijven maar beter een proactieve aanpak gaan hanteren om hun gegevens, het kostbaarste bezit van hun bedrijf, veilig te stellen. Bovendien gaf in een recent onderzoek van Kroll Ontrack 40 % van de respondenten aan dat menselijke fouten de hoofdoorzaak van gegevensverlies vormen. Het is dus essentieel dat werknemers weet hebben van de beste praktijken inzake veilige NAS-opslag van bedrijfsgegevens.

 

Home

Dieptedossiers

Dealer Info TV

Dealer Info

Agenda

ICT webnieuws

Partnerdagen

Luc Sala's columns

Contact

Bedrijvengids

Archief

 

Vacatures

 
website development: GF&FA
Dealer Info • home
Vakblad voor ICT & CE retailers

Luc Sala's Blog
Shuttle Computers Handels GmbH
Wave Computers Nederland
ScanSource
G DATA Software AG
Dealer Info
Asus
Primacom