ICT-bedrijven verwachten forse stijging cloud computing 

11 febr ICT-bedrijven verwachten dat in 2015 ruim 40% van alle ICT-diensten en -infrastructuur op basis van cloud computing geleverd wordt. In 2011 zal dat ongeveer 15% zijn. 

De omvangrijke schattingen tonen dat ICT-bedrijven een belangrijke rol zien voor de ‘cloud’ bij toekomstige levering van ICT-diensten en -infrastructuur. Dit blijkt uit de nieuwe ICT~Kwartaalmonitor.

Cloud computing geeft veel bedrijven kansen om nieuwe businessmodellen te ontwikkelen. Circa 10% van de ICT-bedrijven levert nu al volledig via de cloud. Daarnaast heeft circa 50% van deze ICT-bedrijven gedeeltelijk diensten via cloud. Nog eens 20% wil hiermee een begin maken in 2011. ICT-bedrijven verwachten dat zakelijke klanten vooral voor ICT-diensten als applicatiehosting en CRM als eerste gebruik maken van clouddiensten, gevolgd door financiële administratie. 

Voordelen voor afnemers van ICT-diensten via cloud computing zijn lage investeringen en beheerskosten, flexibiliteit, betrouwbaarheid en eenvoud. Doordat ICT-infrastructuur en software nu via het internet op servers van de cloudaanbieder worden gebruikt, zijn er geen investeringen nodig in de eigen organisatie en zijn ook de operationele kosten aanzienlijk lager. 

Om kennis uit te wisselen over cloud computing en Software as a Service (SaaS), de belangrijkste randvoorwaarden ervan zeker te stellen en vooral ook bij te dragen aan de bredere toepassing van cloud computing en SaaS door ICT-gebruikers en ICT-leveranciers, heeft ICT~Office het Saas~Cloud netwerk geïnitieerd. De link met de wetenschap speelt hierbij een grote rol. 

 

Home

Dieptedossiers

Dealer Info TV

Dealer Info

Agenda

ICT webnieuws

Partnerdagen

Luc Sala's columns

Contact

Bedrijvengids

Archief

 

Vacatures

 
website development: GF&FA
Dealer Info • home
Vakblad voor ICT & CE retailers

Luc Sala's Blog
Shuttle Computers Handels GmbH
Wave Computers Nederland
ScanSource
G DATA Software AG
Dealer Info
Asus
Primacom