Strenge beveiligingsmaatregelen van banken en overheid voor internetbankieren niet goed genoeg

Zo’n tien miljoen mensen bankieren tegenwoordig via internet en daarmee is het digitale betalingsverkeer een aantrekkelijk doelwit geworden voor criminelen. Een veilig en betrouwbaar betalingsverkeer is van groot belang voor de stabiliteit en de integriteit van het financiele stelsel.

De afgelopen jaren is de financile schade, die financiele instellingen en consumenten hebben geleden, toegenomen. De schade wordt met name veroorzaakt door phishing.

Naast deze strenge beveiligingsmaatregelen van banken en de overheid is het erg belangrijk dat consumenten zelf bepaalde maatregelen nemen om te voorkomen dat anderen toegang krijgen tot een bankrekening. Om consumenten meer alert te maken heeft McAfee de volgende tips samengesteld.

McAfee top 10 tips voor veilig internetbankieren

1. Vergeet niet om van te voren een ​​security scan uit te voeren als u inlogt bij uw bank,
op deze manier weet u zeker dat uw computer malware vrij is.

2. Log niet in als uw computer zich vreemd gedraagt. Vermijd het gebruik van internetbankieren totdat u weet wat de oorzaak van het probleem is.

3. Reageer nooit op een e-mail van een bank die persoonlijke informatie vraagt zoals uw gebruikersnaam, wachtwoord of TAN codes. Zelfs als de e-mail er legitiem uitziet moet u nooit antwoorden of klikken op links in de e-mail.

4. Controleer uw jaarrekening en transacties zodra ze aankomen, als er sprake is ongeoorloofde transacties kunt u meteen uw bank inlichten.

5. Pas op voor `copycat sites´, deze `nep-websites´ lijken op de website van uw bank. Let op of u het juiste webadres hebt ingetypt een wees vertrouwd met het logo en het websitedesign van uw bank.

6. Informeer uzelf over de tactieken die cybercriminelen gebruiken.

7. Ga naar uw bank en bekijk het online veiligheidsbeleid voordat u zich aanmeldt. Let erop of uw bank meerdere veiligheidsmaatregelen neemt bij het inloggen.

8. Zorg voor sterke wachtwoorden. U kunt gerust wat meer karakters en cijfers nemen dan de standaard acht karakters en twee cijfers.

9. Zorg ervoor dat uw security software is geupdate.

10. Gebruik altijd dezelfde PC bij internetbankieren. Op deze manier kunt u er absoluut zeker van zijn dat u een schone PC gebruikt met een veilige internetverbinding.

 

Home

Dieptedossiers

Dealer Info TV

Dealer Info

Agenda

ICT webnieuws

Partnerdagen

Luc Sala's columns

Contact

Bedrijvengids

Archief

 

Vacatures

 
website development: GF&FA
Dealer Info • home
Vakblad voor ICT & CE retailers

Luc Sala's Blog
Shuttle Computers Handels GmbH
Wave Computers Nederland
ScanSource
G DATA Software AG
Dealer Info
Asus
Primacom