iCloud en iOS5

Klantenbinding op niveau, dat is wat iCloud voor Apple betekent, want die dienst is wel gratis, maar slim gekoppeld aan iTunes, want het opslaan en synchroniseren van niet via iTunes gekochte muziek kost dan wel 25 $ per jaar. Bovendien heeft Apple toegang tot wat men opslaat, zogenaamd om “foute” content te traceren, maar daaronder valt dus blijkbaar ook het niet via iTunes verworven materiaal. Hier dreigen nogal wat privacy conflicten.

Met de gratis iCloud dienst waarmee men muziek, foto’s, documenten en emails kan opslaan in de cloud maakt Apple op de Worldwide Developers Conference of WWDC een duidelijk statement richting Google, Microsoft en zelfs IBM. “ We doen mee in de race om cloud diensten en content naar de gebruiker te brengen en gebruiken onze wapens als iTunes om daar een stevige zet aan te geven.” Een wat vermagerde (nog steeds met ziekteverlof) Steve Jobs bracht het nieuw met brede gebaren, iCloud is de iTunes match.

Gebruikers, voorlopig alleen van Apple hardware, kunnen tot 5 GB (meer tegen betaling) kwijt op hun iCould opslagaccount, maar dat is beperkt tot emails, i-books en documenten en tot 1000 foto’s, die dan echter na een maand worden gewipt, maar “legaal” aangeschafte apps mogen weer wel in de cloud. De grap voor de gebruiker is de synchronisatie (en dagelijkse backup) die via WiFi kan worden afgewikkeld en waardoor men thuis, op het draagbare device en in de cloud dezelfde content, met name muziek, maar ook iBooks en documenten heeft staan, die men dan ook vanaf een ander, wel Apple, device kan gebruiken..Hiermee is men niet meer beperkt tot het device waarop iets is aangeschaft en opgeslagen, maar worden tegelijk ook alles in de cloud opgeslagen en tegelijk naar alle andere apparaten (max 10) van die gebruiker gestuurd en gesynchroniseerd.

Het iTunes deel van iCloud draait onder iOS 4.3, andere versies volgen later.


 

Home

Dieptedossiers

Dealer Info TV

Dealer Info

Agenda

ICT webnieuws

Partnerdagen

Luc Sala's columns

Contact

Bedrijvengids

Archief

 

Vacatures

 
website development: GF&FA
Dealer Info • home
Vakblad voor ICT & CE retailers

Luc Sala's Blog
Shuttle Computers Handels GmbH
Wave Computers Nederland
ScanSource
G DATA Software AG
Dealer Info
Asus
Primacom