Readers - Hardware

Er zijn hier soortgelijke apparaten op de markt zoals de Cybook en de Iliad en in feite komt de basistechnologie voor E-papier en E-inkt van Philips en dus uit ons land, maar wordt nu wereldwijd gebruikt voor readers ena ndere toepassingen.

De iRex Iliad is meer een pure e-boek lezer en is niet gekoppeld aan een eigen dienst voor downloaden, via WiFi kan men e-boeken binnenhalen. Kwalitatief is het een mooi ding, en er is bijvoorbeeld al een e-versie van de NRC voor beschikbaar, maar het is ook wel prijzig, 650 euro. De tweede generatie Digital Reader van iRex werkt hetzelfde als zijn voorganger maar nu meer naar A4 formaat.

De Cybook van Bookeen.com (via edupaper.nl) is een vrij compact ding en heeft geen draadloze connectiviteit, maar wordt geladen via een USD kabel of door de SD kaart op te laden. Het ding weegt maar 174 gram en meet 19 x 12 cm met een 6” scherm van 12 x 9 cm van 600x800 pixels (net als de Kindle overigens) bij een dikte van minder dan 1 cm. De opslagruimte is 64 MB (de Kindle heeft 256 MB) en het ding kost 360 euro, je kunt het geheugen uitbreiden met SD kaartjes tot 2 GB en meer, overigens ook net als de Kindle.

Er komen ook nieuwe modellen. Zo is door onderzoekers van de Maryland en Berkeley Universiteiten een apparaat met 2 bladzijden naast elkaar ontwikkeld. Met één bladzijde in beeld kun je niet de bladzijdes omslaan of verschillende documenten met elkaar vergelijken. Het nieuwe prototype e-book reader met 2 verschillende displays is wel in staat om deze dingen te doen. Op de CeBIT 2009 toonde Asus al een dergelijk model.

Ook op de CeBIT 2009 was er de eSlick van Foxit. Dat bedrijf maakt ook PDF-software en heeft met de eSlick Reader zijn eigen elektronische boekenlezer, krijgt. Het toestel is vanaf deze maand te koop in de VS en lijkt ook qua afmetingensterk op de andere e-book readers en komt ook uit dezelfde (OEM) fabriek, met wel iets andere software. De ingebouwde mp3-speler en een SD-kaartsleuf geven wel meer gebruiksopties. Het toestel kan zowel PDF- als TXT-bestanden lezen. Afbeeldingen in een PDF-file worden in zwart-wit getoond.

Er is een Reflow-functie omgrote PDF-pagina’s automatisch op het juiste formaat weer te geven. De prijs van de eSlick Reader komt op 259 dollar en de eerste serie is al uitverkocht. Dit model is 0.4" thick, weegt 200 gram, en heeft een handpalm formaat. Er zit internal memory van 128MB in en een 2 GB SD kaartje (max 4 GB) en daar kunnen tot duizend boeken op. Resolutie is 600 x 800 pixel.

 

Home

Dieptedossiers

Dealer Info TV

Dealer Info

Agenda

ICT webnieuws

Partnerdagen

Luc Sala's columns

Contact

Bedrijvengids

Archief

 

Vacatures

 
website development: GF&FA
Dealer Info • home
Vakblad voor ICT & CE retailers

Luc Sala's Blog
Shuttle Computers Handels GmbH
Wave Computers Nederland
ScanSource
G DATA Software AG
Dealer Info
Asus
Primacom