E-reader verkopen

Het gaat goed met de E-boeken, het begint vaart te krijgen. In Nederland komt het wel op gang. Internetwinkel Bol.com heeft eind vorig jaar (2009) in vier maanden tijd 14.000 E-readers en 63.000 boeken in digitaal formaat verkocht, mede als gevolg van een actie samen met Sony. Dat is nog maar het begin, 4 boeken op de E-reader is nog niet veel, maar het begin is er. Er komt op 23 maart in Eindhoven zelfs al een congres en een kleine beurs over E-boeken.

Rond de kerst waren er al positieve berichten, maar de E-readers lagen nog in te weinig winkels en het hele fenomeen kreeg vooral in de VS vaart. Daar waren de Kindle (2) met nu al meer dan 1 miljoen gebruikers en de Sony E-reader de belangrijkste modellen, maar op de CES werd al duidelijk, dat er heel wat meer fabrikanten deze markt wel zagen zitten. Ondertussen heeft Apple de iPad aangekondigd en dat is ook een soort E-reader, met kleurenscherm en een heleboel meer functies, maar zeker ook bedoeld als platform voor E-boeken, die Apple dan via iBooks gaat verkopen a la iTunes.

E-reading is een hot topic, voor 2010 voorspelt Forrester dat er 6 miljoen E-readers verkocht zullen worden, in 2013 al 19,2 miljoen. Met de aankondiging van Apple’s iPad zal niet alleen het gebruik van e-readers toenemen, maar ook het aantal toepassingen exponentieel groeien. Met name uitgevers beginnen nu de mogelijkheden te verkennen, waarbij zaken als auteurrechtelijke bescherming via DRM of juist brede verspreiding via .PDF en andere open formaten een rol speelt. Ambitieuze auteurs kunnen kiezen voor het weggeef-formaat, uitgevers zoeken naar manieren om bijvoorbeeld 5 keer kopiëren toe te laten.

 

Home

Dieptedossiers

Dealer Info TV

Dealer Info

Agenda

ICT webnieuws

Partnerdagen

Luc Sala's columns

Contact

Bedrijvengids

Archief

 

Vacatures

 
website development: GF&FA
Dealer Info • home
Vakblad voor ICT & CE retailers

Luc Sala's Blog
Shuttle Computers Handels GmbH
Wave Computers Nederland
ScanSource
G DATA Software AG
Dealer Info
Asus
Primacom