Tele-Health in de praktijk: domotica, zusteroproep

Avaya en distributeur Telepage leveren het SeCom IP BWW systeem. Deze zorgoplossing is geschikt voor IP-communicatie en is eenvoudig aan te sluiten op de internetverbinding, waarna zorgverlener en patiënt via het datanetwerk kunnen communiceren. De oplossing biedt uitgebreide mogelijkheden voor telemedicine, domotica, zusteroproep en zorgregistratie en vergroot de veiligheid van bewoners en cliënten van zorginstellingen en efficiëntie van zorgprocessen. Bovendien resulteert de communicatie via IP in lagere kosten.

Avaya SeCom IP BWW past in het bestaande aanbod van zorgoplossingen van Avaya en Telepage. Doordat de oplossing IP-communicatie ondersteunt, is niet langer een analoge telefoonlijn nodig om een communicatieverbinding tussen zorginstelling en cliënt op te zetten. SeCom IP BWW is eenvoudig in te zetten op iedere locatie die is verbonden met het datanetwerk van een zorginstelling. De oplossing is geschikt voor kleine en grote instellingen voor intra- en extramurale zorg.

SeCom IP BWW ondersteunt ook uiteenlopende domotica-toepassingen. Zo is het mogelijk om de oplossing zo in te stellen dat deze het licht op de gang aanstuurt als een bewoner bijvoorbeeld ’s nachts naar het toilet moet. Als de oplossing na een bepaalde tijd geen signaal heeft opgevangen dat de bewoner terug in bed is, ontvangt een verpleegkundige automatisch een bericht. Uiteraard ondersteunt de oplossing ook alle conventionele mogelijkheden voor zusteroproep en biedt ook mogelijkheden voor zorgregistratie. Door middel van een eenvoudige handeling worden duur en aard van de zorgwerkzaamheden centraal geregistreerd. Doordat de oplossing gegevens via het netwerk direct centraal opslaat, raken er geen gegevens verloren en zijn er geen extra kosten voor datacommunicatie.

“Binnen de zorgsector is steeds meer behoefte aan schaalbare en eenvoudig in te zetten zorgapparatuur voor domotica, zusteroproep en zorgregistratie”, zegt Chris de Jongh, Managing Director van Avaya. “Met SeCom IP BWW komen Avaya en Telepage tegemoet aan deze vraag. De oplossing is ook geschikt voor toekomstige functionaliteit. Zo is het mogelijk om via het IP-netwerk spreekuren met artsen op te zetten via videocommunicatie. Dit zorgt voor een sterk toegenomen zorgefficiëntie. Dankzij zijn gebruiksgemak en schaalbaarheid is SeCom IP BWW geschikt voor zowel kleine als grote zorginstellingen.”

 

Home

Dieptedossiers

Dealer Info TV

Dealer Info

Agenda

ICT webnieuws

Partnerdagen

Luc Sala's columns

Contact

Bedrijvengids

Archief

 

Vacatures

 
website development: GF&FA
Dealer Info • home
Vakblad voor ICT & CE retailers

Luc Sala's Blog
Shuttle Computers Handels GmbH
Wave Computers Nederland
ScanSource
G DATA Software AG
Dealer Info
Asus
Primacom