Microsoft: koers naar wat?

Windows 10 komt wat later, maar gaat het helpen als je zelf toegeeft dat Windows 8 een misser was? Microsoft lijkt wat koersloos, maar verdient nog goed. De vraag is wat de smart watch en andere snoepjes voor de Consumentenmarkt betekenen, en of Office 365 echt goed in de martk wordt opgenomen. De consument aarzelt, en terecht, 365 is de Gilette aanpak.

Met Satya Nadella aan het roer en nog steeds Bill Gates ergens in beeld gaat het qua beurskoers met Microsoft de laatste tijd weer wat beter. Die kruipt naar de hoogtijdagen rond de eeuwwisseling en met nu een beurskapitalisatie van ruim 400 miljard, zo’n 2,5% dividend en K/w verhouding van rond de 16 lijkt het een interessant aandeel en een gezond bedrijf.

Onder de vorige CEO Steve Ballmer had het bedrijf 40 procent van zijn marktwaarde verloren, nu dus weer een rally en na de Nokia zeperd en een valse start van Windows 8 weer wat positief nieuws rond de Surface 3, stijgende winst en Windows 10 in zicht . Gates wordt daarmee weer de rijkste man ter wereld, maar ligt Microsoft wel op de goede koers? De commentaren op het beleid van Nadella, die na jaren van groei in mensen nu wel stevig snijdt qua mensen en organisatie zijn gunstig, men ziet in hem een heldere leider die het bedrijf na de jaren van het wat vage en schreeuwerige beleid van Ballmer weer focus geeft. Naar de cloud en met productiviteit als marsrichting, Office, cloud diensten en licenties als sterke poten. Maar waarom geeft Microsoft dan steeds meer gartis weg, zelf professionele omgevingen als Visual Studio: gaan als freemium naar ontwikkelaars, studenten en met wat er aan gratis Azure ook al beschikbaar is kun je zonder veel kosten ver komen. Of is dat de geheime formule, gratis en veel gebruikers lokken en daardoor marktmacht en later wel monetizen?

 

Home

Dieptedossiers

Dealer Info TV

Dealer Info

Agenda

ICT webnieuws

Partnerdagen

Luc Sala's columns

Contact

Bedrijvengids

Archief

 

Vacatures

 
website development: GF&FA
Dealer Info • home
Vakblad voor ICT & CE retailers

Luc Sala's Blog
Shuttle Computers Handels GmbH
Wave Computers Nederland
ScanSource
G DATA Software AG
Dealer Info
Asus
Primacom