Nokia met goedkopere modellen op Mobile World Congress

Met duidelijke goedkopere modellen zoals de Nokia Lumia 720, Nokia Lumia 520 en de Nokia 301 gaat Nokia duidelijk de prijsslag in tegenover de goedkopere Android modellen. .

Nokia maakt de high-end ervaring toegankelijk voor meer mensen in meer markten. De drie nieuwe modellen bieden innovatie voor nieuwe, lagere budgetten. Ook is HERE, het locatieplatform van Nokia, vanaf nu beschikbaar voor niet-Nokia-toestellen met Windows Phone. Nokia kondigt verder nieuwe developer partnerships aan die gebruik maken van de Nokia-expertise in beeldverwerking, locatiediensten en entertainment om gebruikers een exclusieve applicatiebeleving te bieden. Ten slotte versterken Nokia en Microsoft hun krachten voor een gezamenlijke aanpak gericht op de grootzakelijke markt.

“Het Nokia-momentum versnelt. De aankondigingen van vandaag onderstrepen ons commitment bij het verbreden van het toestel- en dienstenportfolio om nog beter te voldoen aan de behoeften van mensen en bedrijven wereldwijd”, zegt Stephen Elop, President en CEO van Nokia. “Door een betere gebruikersbeleving te bieden tegen een lagere prijs, gaan we de strijd op een nieuwe manier aan om betaalbare mobiele toestellen goed in de markt te zetten. Nokia heeft alle bouwstenen in huis om die strijd te winnen.”

Nokia breidt Windows Phone-portfolio uit met Nokia Lumia 720 en Nokia Lumia 520

De nieuwe Nokia Lumia 720 biedt high-end cameraprestaties tegen een mid range prijskaartje. Een grote f/1.9-lensopening en exclusieve optische onderdelen van Carl Zeiss zorgen voor heldere foto’s, zowel overdag als ’s nachts. Daarnaast worden het maken van foto’s met vrienden en videobellen nog eenvoudiger dankzij de groothoeklens en de frontcamera die HD-kwaliteit biedt. De slanke en stijlvolle smartphone voorziet gebruikers van de high-end Nokia Lumia-ervaring, waaronder Nokia Music, de HERE-locatiediensten en de mogelijkheid om draadloos op te laden met een verwisselbare cover die het toestel hiervoor geschikt maakt.

De Nokia Lumia 720 wordt geleverd in vijf kleuren tegen een adviesprijs van 249 euro exclusief btw en subsidies. Het toestel is in het eerste kwartaal van 2013 beschikbaar in Hongkong, Vietnam en Singapore. Daarna wordt de Lumia 720 in het tweede kwartaal geïntroduceerd in andere markten, waaronder in China en in Europa, Azië, Afrika en India.

De Nokia Lumia 520 is de goedkoopste Windows Phone 8-smartphone van Nokia. Dit toestel biedt een ervaring die je anders alleen van een high-end smartphone mag verwachten. Denk aan dezelfde digitale-cameralenzen als die van het topmodel Nokia Lumia 920, Nokia Music voor gratis, zelfs offline muziek luisteren zonder iets te hoeven instellen, en de HERE-locatiediensten. Het supergevoelige touchscreen van 4-inch zorgt voor een rijke contentervaring die ongewoon is voor de prijscategorie van het toestel.

De Nokia Lumia 520 is beschikbaar in vijf kleuren en heeft een adviesprijs van 139 euro exclusief btw en subsidies. De introductie van het toestel start in het eerste kwartaal van 2013 in Hongkong en Vietnam, en in het tweede kwartaal komt de Lumia 520 naar markten in Europa en Azië – waaronder China en India – en naar de Verenigde Staten, Latijns-Amerika en Afrika.

 

Home

Dieptedossiers

Dealer Info TV

Dealer Info

Agenda

ICT webnieuws

Partnerdagen

Luc Sala's columns

Contact

Bedrijvengids

Archief

 

Vacatures

 
website development: GF&FA
Dealer Info • home
Vakblad voor ICT & CE retailers

Luc Sala's Blog
Shuttle Computers Handels GmbH
Wave Computers Nederland
ScanSource
G DATA Software AG
Dealer Info
Asus
Primacom