CES: gadgets 4K en 3D

Beeld en beeldvorming waren, naast tablets, smartphones en accessories wel de grote issues op de CES in Vegas. 4K super HD kwaliteit en 3D zonder brillen, dat zou de CE-indutrie graag binnendragen bij de aarzelende klanten, die wel een pad hebben, maar verder niet echt zitten te springen om dure nieuwe platte en 3D schermen te kopen, ook al schrijdt de techniek steeds verder. Het hele huis beheersbaar maken, dat is ook waar domotica op mikt en Philips probeert nu, samen met Apple de Hue lampen (internet bedienbaar) te slijten.

De CES 2013 kwam natuurlijk met weer veel nieuwe gadgets. Wearable electronics is duidelijk een trend met bijvoorbeeld de Pebble, een bluetooth horloge met iOS connectiviteit.

De Pebble doet SMS en iMessage functies en werkt nauw samen met Apples iOS6. Kickstarter crowdfunding programma hielpt de ontwikkeling met 10 miljoen dollar. Er zijn al eerder multifunctionele horloges uitgebracht, de laastet tijd vooral koppelbaar aan een smart-zaktelefoon via Bluetooth. Apple zelf zou met Intel een horloge met 1,5 inch OLED-scherm gaan uitbrengen.

 

Home

Dieptedossiers

Dealer Info TV

Dealer Info

Agenda

ICT webnieuws

Partnerdagen

Luc Sala's columns

Contact

Bedrijvengids

Archief

 

Vacatures

 
website development: GF&FA
Dealer Info • home
Vakblad voor ICT & CE retailers

Luc Sala's Blog
Shuttle Computers Handels GmbH
Wave Computers Nederland
ScanSource
G DATA Software AG
Dealer Info
Asus
Primacom