iWorld

Macworld nu ook iWorld. De Macworld van IDG gaat (na 27 jaar) met z’n tijd mee en heet nu Macworl/iWorld, maar blijft op z’n traditionele plek (Moscone san Franscisco) en ook traditioneel zonder Apple zelf (sinds 2009), en nu ook zonder Steve Jobs.

Apple is nu de grootste PC-client fabrikant ter wereld en dat komt door de iPad, waarvan met dit jaar al een iPad3 versie verwacht, maar komt zelf niet op de iWorld. Het bedrijf doet zelden of nooit mee aan beurzen, maar dat betekent niet dat er geen belangstelling voor is van de kant van de Apple-fans en de makers van add-ons, accessoires, software en apps. De iWorld is daarmee wel een soort gadget-beurs geworden, meer nog dan de CES die wat eerder in Las Vegas ook al vol stond met Apple en Apple-me-too produkten en veel persaandacht wegtrok van de iWorld.

De uitdaging op de iWorld is die accessoire te vinden, die van je mac, iPhone, iPod of iPad net weer even dat bijzondere ding maakt, waarmee je opvalt, lekkerder kunt werken of nieuwe functies kunt ontdekken. Veel van dergelijke vondsten slaan zo aan, dat Apple zelf maar met een soortgelijke oplossing komt. Zo heeft Apple zelf nu een interface-aanpassing gemaakt om de (eerst tamelijk gekortwiekte) USB aansluiting op de iPad2 geschikt te maken voor andere USB-aanhangers. Als eerste is daarbij een toetsenbord onontbeerlijk voor wie serieus tekst wil bewerken op z’n iPad. Ook anderen komen met hun keyboard oplossing, zoals een keyboard dat over de iPad heen gaat.

De meeste aandacht gaat naar produkten die tekortkomingen van de iPad of andere Apple produkten aanpakken. Betere gebruiksvriendelijkheid, betere audio, betere batterijen voor langer gebruik, zonnecellen om apparaten op te laden en meer hebbedingen.

 

Home

Dieptedossiers

Dealer Info TV

Dealer Info

Agenda

ICT webnieuws

Partnerdagen

Luc Sala's columns

Contact

Bedrijvengids

Archief

 

Vacatures

 
website development: GF&FA
Dealer Info • home
Vakblad voor ICT & CE retailers

Luc Sala's Blog
Shuttle Computers Handels GmbH
Wave Computers Nederland
ScanSource
G DATA Software AG
Dealer Info
Asus
Primacom