Philips op IFA 2014

Beeld blijft troef op de IFA, groter, scherper en mooier. 4K, maar ook speciale monitoren voor gamen en veel touch-screens.

Innovaties als het gloednieuwe SoftBlue-scherm van MMD/Philips met anti-blauw licht technologie, UltraClear 4K-schermen van 32 en 40 inch en gamen op hoge resolutie met de G-SYNC technologie en 144 Hz maken hun entree op IFA 2014

Mensen besteden meer tijd dan ooit achter hun computer, laptop en andere apparaten. Hierdoor worden ze continu blootgesteld aan blauw licht. Dit kan op de lange termijn schade aan de ogen veroorzaken. Het nieuwe SoftBlue-scherm van Philips, dat zijn debuut maakt op IFA 2014, vermindert de vermoeidheid aan de ogen, doordat er geen blauw licht meer wordt uitgestraald op schadelijke golflengten. Dit vermindert de negatieve invloed op de ogen en verbetert het welzijn. In tegenstelling tot softwareoplossingen werkt het SoftBlue-scherm met een revolutionaire technologie die de intensiteit van de blauwe chip in de LED verandert en de ledverlichting van de monitor op ieder moment kan aanpassen. Dit gebeurt zonder afbreuk te doen aan de kleurechtheid of helderheid. Gebruikers kunnen dus blijven genieten van de beeldkwaliteit waaraan ze gewend zijn, zonder mogelijke schadelijke effecten.

Een andere innovatie die zich richt op een scherper beeld zonder vermoeidheid aan de ogen is het 4K Ultra High Definition-scherm. Deze monitor geeft per inch vier keer zoveel pixels weer als Full HD en levert vier keer de standaard helderheid voor een scherp beeld. Op IFA 2014 zijn twee nieuwe, grotere aanvullingen op het 4K-portfolio te zien; naast de 28 inch-versie van het 4K-UHD-display worden ook de 32 en 40 inch versies getoond. De grotere schermen bieden nog meer ruimte en een nog scherper beeld voor films, games en data-intensieve kantoorprogramma’

Grandioos gamen

Er is ook een gamingmonitor van 144 Hz met NVIDIA G-SYNC-technologie. De Graphics Processing Unit (GPU) controleert de beeldverversing. Hierdoor biedt het 27 inch-scherm vloeiende bewegingen op het beeld, dit komt doordat cruciale beelden die op beeldschermen met standaard verversingssnelheden worden overgeslagen nu wel te zien zijn. Bij 144 Hz wordt de scherminhoud bijna tweeënhalf keer zo snel ververst als op een standaardmonitor. Gamers krijgen net die fractie van een seconde om zich beter te kunnen richten op doelen en hun vaardigheden te verbeteren.

 

Home

Dieptedossiers

Dealer Info TV

Dealer Info

Agenda

ICT webnieuws

Partnerdagen

Luc Sala's columns

Contact

Bedrijvengids

Archief

 

Vacatures

 
website development: GF&FA
Dealer Info • home
Vakblad voor ICT & CE retailers

Luc Sala's Blog
Shuttle Computers Handels GmbH
Wave Computers Nederland
ScanSource
G DATA Software AG
Dealer Info
Asus
Primacom