Veel bezoekers tijdens ICTVakdag

Op de ICTVakdag op 12 mei veel belangstellenden uit het vak, vele enthousiaste reacties, goed bezochte lezingen en de hele dag volop bezoekers in hal 5 van de Jaarbeurs. Dat was het beeld van geslaagde ICTVakdag 2014.

Met kwam om contact te maken, want het nieuws voor de retail en dealers de laatste tijd wat teleurstellend, de ICT maakt na de korte XP-lente weer pas op de plaats. Een paar nieuw producten kregen dan ook veel aandacht, maar voor veel distributeurs was dit toch vooral een dag van handjes schudden. De meeste resellers en serviceverleners hadden drukke maanden achter de rug, de XP-overstap was voor de handel een drukke tijd, maar ze zoeken nu naar nieuwe uitdagingen.

Qua product is er aan wearables niet veel te verdienen, tablets worden bijna weggegevens en aan de clouddiensten of Office 365 verdien je alleen knikkers. Het begint er op te lijken, dat alleen resellers met een eigen TD en dus factuurbasis voor diensten nog de wind mee hebben. Zij zijn het ook die bij klanten zaken als cloud diensten kunnen afzetten.

ICT Waarborg

Sinds 2011 organiseert brancheorganisatie ICTWaarborg de ICTVakdag in de Utrechtse Jaarbeurs. De eerste keer kwamen daar 800 bezoekers op af. Dat zouden er veel meer zijn geweest als het die dag – in duidelijke tegenstelling tot dit jaar – niet een vrijwel tropische zomerdag was geweest. Daardoor was het toen ‘s middags angstvallig stil in de Jaarbeurshal zonder klimaatbeheersing.

In 2012 was het wat dat betreft heel wat gunstiger en passeerde ruim de helft meer bezoekers de ingang. Vorig jaar groeide dat al aardig door en de belangstelling en de animo vanuit de branche voor de ICTVakdag is inmiddels zo groot dat dit jaar al in een vroeg stadium alle 100 standplaatsen waren besproken. Ook bij het publiek staat de ICTVakdag inmiddels goed aangeschreven, gezien de drukte op de vloer.

3D-printen en Google glass

Dit jaar konden de bezoekers kennismaken met nieuwe ontwikkelingen als 3D-printing en Google glass. Belangstelling daarvoor was er volop. In de ruimte waar de 3D-printers stonden was het bij tijd en wijle zo druk dat er niemand meer naar binnen kon en met twee Google glasses werden overal op de beursvloer demonstraties gegeven, waarbij iedereen die dat wilde de bril op kon zetten en uitproberen. Deze dag zijn de meeste selfies dan ook gemaakt door Google glass-dragers.

Inloopspreekuur

Tijdens een inloopspreekuur in de Purple Room kon men met juridische vragen terecht bij juridische medewerkers van ICTWaarborg en ICTRecht. Of bij de medewerkers van Goudse Verzekeringen/MaetisArdyn om meer te weten te komen over de gevolgen van de vernieuwde Ziektewet. Van deze gelegenheid werd goed gebruik gemaakt.

Belangstelling was er natuurlijk ook voor de diverse lezingen die werden gehouden in de Blue Room. Het onderwerp ‘cloud’ stond daarbij meer dan eens centraal en daarbij werd duidelijk dat het laatste woord nog lang niet zal zijn gesproken tijdens seminars en dergelijke.

 

Home

Dieptedossiers

Dealer Info TV

Dealer Info

Agenda

ICT webnieuws

Partnerdagen

Luc Sala's columns

Contact

Bedrijvengids

Archief

 

Vacatures

 
website development: GF&FA
Dealer Info • home
Vakblad voor ICT & CE retailers

Luc Sala's Blog
Shuttle Computers Handels GmbH
Wave Computers Nederland
ScanSource
G DATA Software AG
Dealer Info
Asus
Primacom