IPTV achterhaald

Hoewel de techniek steeds meer gebruikt wordt, verdwijnt de aanduiding IPTV steeds meer, en wordt vervangen door kreten als OTT, connected TV of multiscreen TV.

Dit omdat alle TV nu langzamerhand via IP gaat en de cloud hierbij een steeds belangrijker rol speelt, als middel om content af te leveren bij een versceidenheid aan afspeel-devices, van de aloude TV tot smartphones. Dit is een trend die ten koste gaat van de traditionele omroepen, maar de telco’s en IP-providers wel meer macht gaat geven.

Content experience is waar het om draait, willen we dat op welk scherm, waar en hoe, en hoe kiezen we uit het enorme aanbod. De tablet speelt hier, ook in de huiskamer, een rol bij. Als extra scherm, enhanced TV remote, remote DVR management, game console, en social content zoekmiddel. De smart phone heeft weer andere mogelijkheid qua gebruik, namelijk programminformatie (TV schedules), als social tool, als video clip screen, enhanced TV remote en om de opslag van content (remote DVR management) te regelen. Smartphones kunnen daarbij nog meer afgestemd worden op de persoonlijke voorkeuren en smaak, in de huiskamer is de tablet vaak gemeengoed.

 

Home

Dieptedossiers

Dealer Info TV

Dealer Info

Agenda

ICT webnieuws

Partnerdagen

Luc Sala's columns

Contact

Bedrijvengids

Archief

 

Vacatures

 
website development: GF&FA
Dealer Info • home
Vakblad voor ICT & CE retailers

Luc Sala's Blog
Shuttle Computers Handels GmbH
Wave Computers Nederland
ScanSource
G DATA Software AG
Dealer Info
Asus
Primacom