BenQ Eye-Care-Displays

BenQ rust vanaf nu alle monitoren uit met nieuwe Eye-Care features. Onder Eye-Care bundelt BenQ nieuwe technologieën en toebehoren die een zeer oogvriendelijk en aangenaam werken met beeldschermen mogelijk maken. De bekende modellen BenQ BL2411PT, GW2760HS en XL2420T zijn de eerste displays waarop deze innovatieve eigenschappen worden toegepast en zijn al in de handel verkrijgbaar – andere modellen zullen binnenkort volgen.

BenQ displays met Eye-Care zijn gebaseerd op de zogeheten “anti-flicker technologie“. De LED achtergrondverlichting van de apparaten past zich aan veranderingen in de helderheid aan. Bij het reduceren van de helderheid ontstaat bij gewone monitoren een snel flikkeren, omdat de geïntegreerde controller de achtergrondverlichting tot 200 keer per seconde in- en weer uitschakelt. Dit extreem snelle schakelen, ofwel flikkeren, is vermoeiend voor de ogen van de kijker – zeker wanneer dagelijks meerdere uren met het beeldscherm wordt gewerkt. BenQ monitoren met de nieuwe Eye-Care technologie flikkeren niet en voorkomen deze moeheid en brandende ogen.

Verdere nuttige Eye-Care features

Afhankelijk van het model bieden BenQ displays met Eye-Care verdere innovatieve technologieën. De Senseye® leesmodus geeft de gebruiker een compleet nieuwe leeservaring op de monitor die de afbeelding van een krantenpagina zeer nabij komt. Hierbij kunnen kleurtemperatuur, helderheid en scherpte individueel worden ingesteld. Verder ondersteunt de automatische Eye-Protect sensor bij de BL2411PT het visuele comfort omdat deze de helderheid van het beeldscherm automatisch aan het omgevingslicht aanpast. Het matte display zorgt voor verblindingsvrij werken, zelfs als de monitor in de directe nabijheid van een lichtbron staat. Bovendien zijn alle apparaten met digitale aansluitingen als HDMI® en DVI-D plus de bijbehorende kabels uitgerust en dit maakt een verliesvrij signaaltransport mogelijk.

 

Home

Dieptedossiers

Dealer Info TV

Dealer Info

Agenda

ICT webnieuws

Partnerdagen

Luc Sala's columns

Contact

Bedrijvengids

Archief

 

Vacatures

 
website development: GF&FA
Dealer Info • home
Vakblad voor ICT & CE retailers

Luc Sala's Blog
Shuttle Computers Handels GmbH
Wave Computers Nederland
ScanSource
G DATA Software AG
Dealer Info
Asus
Primacom