8 maart De iPad heeft bewegingsdetectie, de nieuwe consoles werken er mee, in combinatie met pupil-detectie maakt Nintendo er quasi-3D mee op de 3DS, de duidelijke trend dit jaar op de CeBIT was dus bewegen.

Move, Kinect, het komt allemaal van de console ook naar de laptop en de PC. Voor spelletjes, maar ook voor serieuze toepassingen. Microsoft heeft naast het gebruik van de Kinect voor gaming ook op andere platforms dan de Xbox nog veel meer plannen met het bewegingen detecterende invoerapparaat.

Motion-detectie is volgens Graig Mundie van Microsoft een nieuwe manier om met computers te communicere, de natuurlijke gebruikers interface (NUI= natural user interface). Als computers die we gebruiken onze gesproken taal en handbewegingen begrijpen wordt het computergebruik een stuk menselijker. In navolging van het grote succes van de Nintendo Wii een paar jaar geleden, die de hele gaming industrie in een andere richting deed gaan, kwam Microsoft met de Kinect, ondertussen een hit. Microsoft verkocht 8 miljoen Kinects in de eerste 2 maanden. Ook Sony ging op de bewegingstoer met de Move. Marktonderzoeker iSupply telde ongeveer 4,3 miljoen Playstation 3 gebruikers die de Move hebben aangeschaft. Microsoft komt nu met een software ontwikkelpakket (sdk) waarmee applicatieontwikkelaars toepassingen voor de Kinect op pc’s kunnen maken. Er waren al ontwikkelaars, die de Kinect software waren gaan hacken. Op de CeBIT waren al laptops te zien, die met een Kinect-achtige interface werkten.

 

Home

Dieptedossiers

Dealer Info TV

Dealer Info

Agenda

ICT webnieuws

Partnerdagen

Luc Sala's columns

Contact

Bedrijvengids

Archief

 

Vacatures

 
website development: GF&FA
Dealer Info • home
Vakblad voor ICT & CE retailers

Luc Sala's Blog
Shuttle Computers Handels GmbH
Wave Computers Nederland
ScanSource
G DATA Software AG
Dealer Info
Asus
Primacom