15 september Ook TomTom was in Berlijn en kwam tijdens de IFA met een reeks nieuwe producten, variërend van een update voor de TomTom iPhone App tot een nieuwe reeks high-end navigatiesystemen met Touch Screen. Het is duidelijk, dat men steeds meer mikt op actuele verkeersinformatie als dienst, TomTom HD Traffic levert men dan wel een jaar lang gratis bij de duurdere modellen, maar daarna moet deze dienst een inkomstenstroom blijven genereren voor het bedrijf, dat duidelijk voelt dat b.v. Nokia gratis navigatie biedt voor haar mobiele toestellen en voor smartphones meestal vrij goedkope alternatieven voor een aparte PND te downloaden zijn. TomTom doet daar zelf in mee, met apps voor de iPhone.

TomTom en Sony maakten bekend dat zij een samenwerkingsverband zijn aangegaan, waarbij TomToms expertise op het gebied van navigatie- en dienstentechnologie gecombineerd wordt met Sony’s nieuwe Xplod AV Navigatieystemen. Al langer is duidelijk dat TomTom eigenlijk beter een schuilplaats kan zoeken onder de vleugels van een groter organisatie, die navigatie ziet als deel van een breder aanbod, mogelijk dat de samenwerking met Sony uiteindelijk leidt tot een overname.

Er zijn in Europa momenteel een miljoen mensen aangesloten op TomTom’s HD Traffic. Hoe meer auto´s op de weg zijn aangesloten op HD Traffic, hoe beter TomTom in staat is om nauwkeuriger dan welke andere bron dan ook files te melden.

De nieuwe high-end reeks GO LIVE heeft touch screen, nieuwe functies en is inclusief een jaar lang gratis TomTom HD Traffic verkeersinformatie. De reeks bestaat uit de nieuwe TomTom GO LIVE 1000 en TomTom GO LIVE 1005, met een groter 13cm (5”) scherm.

“Ons nieuwe paradepaardje, de GO LIVE 1000-reeks, geeft een kijk in de toekomst van autorijden,” zegt aldus John Blackett, Vice President Product Marketing van TomTom. “Met functies zoals een uiterst gebruiksvriendelijk touchscreen, TomTom HD Traffic verkeersinformatie, een zeer comfortabel te bedienen magnetische houder, snellere routeberekening en onze meest gedetailleerde kaarten tot nu toe zorgen deze super navigatiesystemen ervoor dat bestuurders sneller, veiliger en slimmer dan ooit op hun plaats van bestemming komen.”

De volledig connected (dus met 3G chip erin) GO LIVE 1000-reeks is gemaakt voor mensen die houden van rijden, maar een hekel hebben aan verkeer. Met een jaar lang gratis TomTom HD Traffic en de LIVE Services-bundel bevat eveneens de functie TomTom Flitsers,

die waarschuwt voor mobiele en vaste flitsers, en zo bestuurders helpt om veilig te rijden en boetes te voorkomen, terwijl Local Search via Google helpt om winkels en bedrijven in de omgeving te vinden. Bestuurders hoeven zich bovendien geen zorgen te maken over de weersomstandigheden die hun plannen in de war gooien – dit slimme apparaat ontvangt actuele, locale weersverwachtingen tot vijf dagen vooruit via de service TomTom Weer. De GO LIVE 1000-reeks is TomToms eerste reeks die voorzien is van het krachtige Fluid Touch-scherm, waarmee bestuurders met hun vingertoppen kunnen in- en uitzoomen op kaarten en door menu’s kunnen bladeren. Verder is er de nieuwe magnetische Easy Click-houder die TomTom heeft ontworpen. Het apparaat bevestigen en loskoppelen is nu eenvoudiger dan ooit – zelfs met één hand. Een krachtiger, snellere computerprocessor zorgt voor snellere routeberekening, terwijl rijker gevulde kaarten met TomTom IQ Routes gebruikmaken van real-time verkeersinformatie die verzameld is met behulp van miljoenen gebruikers en waarmee nauwkeurige reis- en aankomsttijden worden berekend. De nieuwe high-end GO LIVE heeft een verkoopadviesprijs van €299,95 (GO LIVE 1000) en € 349,95 (GO LIVE 1005).

 

Home

Dieptedossiers

Dealer Info TV

Dealer Info

Agenda

ICT webnieuws

Partnerdagen

Luc Sala's columns

Contact

Bedrijvengids

Archief

 

Vacatures

 
website development: GF&FA
Dealer Info • home
Vakblad voor ICT & CE retailers

Luc Sala's Blog
Shuttle Computers Handels GmbH
Wave Computers Nederland
ScanSource
G DATA Software AG
Dealer Info
Asus
Primacom