Vodafone plat

De providers lopen steeds vaker tegen onverwachte en soms overmachtige situaties op. KPN had last van email-aanvallen, Vodafone moest door brand haar klanten teleurstellen, er komt steeds meer steun voor stevige maatregelen en schadevergoedingen. Met enige regelmaat hoort u nieuwsberichten over mobiele netwerkproblemen door storingen of andere calamiteiten. Op dit moment is Vodafone in het nieuws door een brand in een netwerkcentrale, maar ook KPN is weer getroffen door netwerkstoringen.

Vandaag de dag zijn er veel apparaten gekoppeld aan een backend systeem of aan elkaar via draadloze communicatie. De zogenaamde Machine to Machine (M2M) toepassingen. Denk daarbij aan toepassingen zoals: medische apparatuur (hartmonitoren, panic buttons, medicijnbeheer) pompen en gemalen, sluizen, alarmpanelen, voertuigvolgsystemen etc. Ook deze communicatie werkt niet meer als het netwerk van de operator uitvalt, met alle gevolgen van dien.

Hiervoor bestaat een oplossing in de vorm van een simkaart die werkt op alle netwerken in Nederland, zonder voorkeursnetwerk. Sim Services biedt een gemanagede multi-netwerk simkaart voor datatoepassingen die schakelt tussen de netwerken van KPN, Vodafone en T-Mobile op basis van het sterkste signaal. Mocht er een netwerk van een operator uitvallen, dan schakelt het apparaat automatisch over naar een ander netwerk. Op die manier zijn de machines altijd verzekerd van een optimaal bereik en hebben storingen zoals deze geen grote invloed.

Het is dus zaak dat bedrijven met dit soort toepassingen hun keuze niet alleen laten afhangen van prijs, maar ook de risico’s en veiligheidsaspecten laten meewegen in hun keuze voor hun leverancier.
Connectiviteit blijkt toch van een veel groter belang dan door velen wordt beseft en vraagt daarom meer aandacht. Sim Services is een gespecialiseerde onafhankelijke partij die kan helpen bij het maken van een weloverwogen keuze.

 

Home

Dieptedossiers

Dealer Info TV

Dealer Info

Agenda

ICT webnieuws

Partnerdagen

Luc Sala's columns

Contact

Bedrijvengids

Archief

 

Vacatures

 
website development: GF&FA
Dealer Info • home
Vakblad voor ICT & CE retailers

Luc Sala's Blog
Shuttle Computers Handels GmbH
Wave Computers Nederland
ScanSource
G DATA Software AG
Dealer Info
Asus
Primacom