Hostnet

Recordgroei .nl domeinnamen in 2011: In 2011 is het aantal .nl domeinnamen met ruim 607.300 gegroeid, tot 4.799.750. Het groeipercentage bedraagt 14,5%. Nog niet eerder was de groei van het Nederlandse domein zo hoog. Hostnet verwacht op basis van deze groeicijfers dat de 5-miljoenste .nl domeinnaam ergens in april 2012 geregistreerd gaat worden.

.NL domein wereldwijd op 3e plek

Het .nl domein is het op 2 na grootste landendomein ter wereld. Duitsland (.de) en het Verenigd Koningrijk (co.uk) staan respectievelijk met 14.741.060 en 9.846.991 domeinregistraties boven het .nl domein. Vorig jaar stond China (.cn) nog op de derde plek. Dit domein krimpt echter sinds de administratieve regelgeving in 2010 is aangescherpt.

Toenemend internetgebruik in Nederland

Nederland heeft een zeer hoog percentage breedband internet. De grote hoeveelheid .nl domeinnamen is dan ook te danken aan het toenemend internetgebruik onder de bevolking. Een andere reden is dat zowel bedrijven als particulieren zich in Nederland graag profileren met een .nl domeinnaam. Dat is te zien aan de hoge domeinnaamdichtheid van het Nederlandse domein: 1 .nl domeinnaam op elke 3 Nederlandse inwoners.

Hostnet grootste registrar .nl domeinen

In Nederland zijn ongeveer 1.800 bedrijven (registrars) die .nl domeinnamen mogen registreren. Ze zijn aangesloten bij de SIDN, de uitgevende instantie van de .nl domeinnaam. Van al deze registrars nam Hostnet maar liefst 20% van de nieuwe aanvragen voor haar rekening. Hiermee werd Hostnet de grootste aanbieder van .nl domeinen in Nederland.

Domeinnamen onderzoek

Elk jaar voert Hostnet een onderzoek uit naar domeinnamen. Het complete domeinnamen onderzoek wordt op 15 februari 2012 gepubliceerd. Hierin zal aandacht worden besteed aan de ontwikkelingen van Europese domeinnamen. Tevens wordt er gekeken naar populaire domeinnamen zoals .com, .info en .xxx.

Over Hostnet

Hostingprovider en domeinnaamaanbieder Hostnet is opgericht in 1999 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de grootste providers van Nederland.

 

Home

Dieptedossiers

Dealer Info TV

Dealer Info

Agenda

ICT webnieuws

Partnerdagen

Luc Sala's columns

Contact

Bedrijvengids

Archief

 

Vacatures

 
website development: GF&FA
Dealer Info • home
Vakblad voor ICT & CE retailers

Luc Sala's Blog
Shuttle Computers Handels GmbH
Wave Computers Nederland
ScanSource
G DATA Software AG
Dealer Info
Asus
Primacom