Stipte, geen Scarlet

Telecombedrijf Scarlet heet voortaan Stipte. De naamswijziging valt samen met het afstoten van de Nederlandse activiteiten van Scarlet door Belgacom. Met een management buy-out werd Matthijs Kamp de nieuwe eigenaar. Hij leidt de complete rebranding en een drastische koerswijziging die van de prijsvechter van weleer een aanbieder van interactieve kwaliteitsdiensten moet maken.

Scarlet werd in 2008 door de Belgische telecomreus Belgacom overgenomen. Het was Belgacom vooral te doen om de Belgische activiteiten van Scarlet - dat voor het overgrote deel uit het voormalige KPN België bestond. De Nederlandse markt bleef zich daarna autonoom ontwikkelen. Omdat eigenaar Belgacom zijn internationale deelnames aan het terugbrengen is, kreeg Scarlet de gelegenheid om weer op eigen benen te komen staan. Dat gebeurde eerder dit jaar met een management buy-out. Daarmee werd Scarlet directeur Matthijs Kamp eveneens de eigenaar van het bedrijf. Financiële details van die transactie zijn niet bekendgemaakt.

Geen prijsvechter meer

Internet en telefonie worden steeds meer een zogenaamde ‘commodity’, vergelijkbaar met water uit de kraan. De kwaliteit en de prijzen van het aanbod lopen niet zover uiteen. De internettoegang is supersnel, het telefoonaanbod is zeer aantrekkelijk en voordelig en het (draadloos)thuisnetwerk van Stipte is dankzij de Duitse modemtechnologie van FRITZ!Box uiterst betrouwbaar en functioneel. Een paar maanden geleden sorteerde Stipte al voor op de veranderingen. Met een reorganisatie is de organisatie op orde gebracht en is nu lean-and-mean.

Alle zenders in één basispakket

Ook het productenpakket is volledig vernieuwd. Stipte biedt sinds kort een complete nieuwe interactieve TV-dienst in heel Nederland aan. Het basispakket dat Stipte daarbij aanbiedt is met 122 zenders (waarvan 28 in HD en 58 beschikbaar op de tablet) meteen veruit het meest complete basis TV-pakket dat er op dit moment in Nederland beschikbaar is. Overal in Nederland waar Stipte 12 Mb download realiseert, kan de dienst zonder problemen worden geleverd.

 

Home

Dieptedossiers

Dealer Info TV

Dealer Info

Agenda

ICT webnieuws

Partnerdagen

Luc Sala's columns

Contact

Bedrijvengids

Archief

 

Vacatures

 
website development: GF&FA
Dealer Info • home
Vakblad voor ICT & CE retailers

Luc Sala's Blog
Shuttle Computers Handels GmbH
Wave Computers Nederland
ScanSource
G DATA Software AG
Dealer Info
Asus
Primacom