Apple

Volgens rmarktonderzoeker Kantar Worldpanel is de toppositie van Apple wat aangetast, iets wat overigens ook GfK al signaleerde. Apple heeft het afgelopen kwartaal in een groot aantal Europese landen marktaandeel verloren, maar won in de VS, waar natuurlijk andere spelers belangrijker zijn zoals RIM dat ook erg moeilijk draait en feitelijk overname kandidaat is, ook in Engeland groeide Apple wel substantieel.

De introductie van de iPhone 4S kon niet verhinderen dat Apple´s aandeel in de markt voor smartphones tussen de 5 en 10 procent is afgenomen. DE markt verwachtte een 5 model, dat viel wat tegen.

Volgens Reuters daalde het marktaandeel in Frankrijk per eind november naar 20 procent, van 29 procent in het derde kwartaal van 2010. In Duitsland bedroeg de daling 5 procent, van 27 naar 22 procent. Ook in Spanje en Italië werden soortgelijke dalingen geconstateerd. Benelux-cijfers zijn niet bekend.

De verslechterende economische situatie zou de grote boodsdoener zijn, in combinatie met lagere prijzen voor concurrerende Android-smartphones. In de VS en en Groot Brittannië steeg Apple´s marktaandeel daarentegen: in de VS met 11 procent naar 36 procent. De daling in Europa is nogal verrassend, omdat na de introductie van de iPhone 4S werd bericht, dat de verkopen daarvan die van de iPhone 4 ruim zouden overstijgen. Ook in het tweede kwartaal vielen de verkoopcijfers al tegen, wat toen werd verklaard door het feit dat veel potentiële kopers zouden wachten op de komst van de iPhone 4S.

 

Home

Dieptedossiers

Dealer Info TV

Dealer Info

Agenda

ICT webnieuws

Partnerdagen

Luc Sala's columns

Contact

Bedrijvengids

Archief

 

Vacatures

 
website development: GF&FA
Dealer Info • home
Vakblad voor ICT & CE retailers

Luc Sala's Blog
Shuttle Computers Handels GmbH
Wave Computers Nederland
ScanSource
G DATA Software AG
Dealer Info
Asus
Primacom