MOPACT maakt mobiele markt bereikbaar voor MKB

MOPACT lanceert een online applicatie waarmee ondernemers eenvoudig zelf een mobiele website maken. Door de komst van de smartphone is het voor bedrijven belangrijk om ook via mobiel internet goed bereikbaar te zijn. Dat blijkt niet het geval. Vooral het Midden- en Kleinbedrijf ontbeert kennis of wordt afgeschrikt door hoge kosten. Het loopt daardoor omzet mis in de sterk groeiende mobiele markt. “MOPACT biedt een no-nonsens antwoord op de groeiende vraag naar een betaalbare en professionele mobiele site”, aldus initiatiefnemer Guus Bierens.

Een mobiele site is een website die geoptimaliseerd is voor gebruik op een klein scherm. De volgens het CBS, zes miljoen Nederlandse smartphone-bezitters, gebruiken die om gericht en snel openingstijden, adresgegevens of telefoonnummer te zoeken. Van bijvoorbeeld een taxibedrijf, restaurant of winkel. Dat blijkt vooral onderweg en lokaal te gebeuren. Daarom zijn mobiele surfers ongeduldig als het aankomt op vinden van wat men zoekt. “De meeste smartphones kunnen reguliere sites wel bekijken, maar dan moet de gebruiker vaak zoomen en schuiven om de informatie te lezen”, aldus Bierens. “Dat is lastig, tijdrovend en heeft een hoge ‘irritatiefactor’ waardoor gebruikers afhaken.”

Noodzaak

Funest, want uit onderzoek van Google blijkt dat negen op de tien mensen naar aanleiding van die online informatie actie onderneemt. Ook blijkt uit het onderzoek dat 16% van de retail aankopen momenteel via een smartphone loopt. Dat is ruim een verdubbeling in een jaar. Daarom is mobiel internet voor bedrijven niet alleen een gat in de markt, maar absolute noodzaak. Volgens Bierens zijn het vooral multinationals die gebruik maken van de mogelijkheden die mobiel internet biedt. Het Midden- en Kleinbedrijf laat het massaal afweten. “Ze zijn vaak niet op de hoogte van de noodzaak en mogelijkheden, of zien op tegen de hoge ontwikkelingskosten die ICT-bedrijven rekenen. Terwijl juist voor de kleinere en lokale ondernemer of zelfstandige de meeste winst valt te behalen met een mobiele website.”

Eenvoud

Het Amsterdamse MOPACT wil hierop een antwoord bieden. “Een dure mobiele website op maat is voor veel MKB-bedrijven niet nodig. Een site met maximaal 10 pagina’s is voldoende om mobiele bezoekers tegemoet te komen en business te genereren. Een mobiele site moet vooral makkelijk laden en gebruikersvriendelijk in elkaar zitten.” MOPACT creëerde een website waarop bedrijven een eigen professionele mobiele site kunnen bouwen, lanceren, integreren en promoten. En dat zonder dat de gebruiker over programmeerkennis beschikt. Het systeem werkt met een ‘drag & drop’-editor. Je sleept alleen de gewenste elementen zoals foto’s, tekst en logo in de mobiele website, kijkt in de preview naar het resultaat en zet de site met een druk op de knop online. Op ieder moment kan de informatie worden aangepast. De gebruiker kiest uit verschillende hosting- en serviceabonnementen die al gelang de functionaliteit variëren van een gratis account tot zeer uitgebreid.

Lage drempel

Om de drempel tot deelname zo laag mogelijk te maken biedt het bedrijf dus de mogelijkheid om zonder kosten ervaring op te doen met het systeem. Deelnemers kunnen zich aanmelden voor een account, aan de slag gaan met de gratis versie en het daarbij houden. Of eventueel later kiezen voor een upgrade. Bierens: “Wij vinden het belangrijk dat je met gemak ons product inzet. Iedere mobiele inspanning moet leiden naar een beter resultaat. Of dat nu meer omzet, meer goodwill of meer service betekent. Dat laten we aan de gebruiker over.”

MOPACT is een dochteronderneming van ZendMarketing International (ZMI) dat in 2005 is opgericht. ZMI zet complexe en kostbare techniek om in eenvoudig te gebruiken en betaalbare producten. Het bedrijf introduceerde met succes ‘GraphicMail’ in de Benelux; een e-mail en SMS marketingtool voor kleine en middelgrote bedrijven. Het team van ZMI gelooft in de kracht van eenvoud. Op basis van deze ervaring en filosofie is MOPACT bedacht, ontwikkeld en getest.

 

Home

Dieptedossiers

Dealer Info TV

Dealer Info

Agenda

ICT webnieuws

Partnerdagen

Luc Sala's columns

Contact

Bedrijvengids

Archief

 

Vacatures

 
website development: GF&FA
Dealer Info • home
Vakblad voor ICT & CE retailers

Luc Sala's Blog
Shuttle Computers Handels GmbH
Wave Computers Nederland
ScanSource
G DATA Software AG
Dealer Info
Asus
Primacom