Macaw komt met kant-en-klare cloudoplossingen

Steeds meer organisaties willen met behulp van cloud-technologie en -oplossingen de flexibiliteit en het concurrentievermogen van de onderneming verbeteren. Ook kostenbesparingen en veilige, eenvoudige toegang tot bedrijfsinformatie en -toepassingen zijn vaak redenen om een cloudoplossing te overwegen. Macaw speelt op deze behoefte in met een reeks kant-en-klare cloudoplossingen.

Roel Bergsma, Directeur Operations van Macaw: “Het zal lang niet voor elke organisatie in één oogopslag duidelijk zijn wat de toegevoegde waarde is van cloud-technologie. Hoe kom je daar achter en bestaat er wel zoiets als ‘klaar zijn’ of ‘geschikt zijn’ voor de cloud? Macaw heeft nu op basis van zijn ervaring met cloud-technologie een reeks oplossingen ontwikkeld die organisaties direct duidelijk maken wat de cloud oplevert en die zij ook in zeer korte tijd in gebruik kunnen nemen. Hierdoor kunnen zij veel flexibeler opereren en meer grip op hun IT-kosten krijgen.

Recruitment uit de cloud

Onder de naam Zero-IT Business biedt Macaw kant-en-klare cloudoplossingen voor verschillende zakelijke toepassingen. De eerste hiervan is een oplossing voor recruitment, gericht op organisaties die af willen van hun lange recruitmentprocessen en onoverzichtelijke Excel-sheets. Macaw heeft nu een template (mStaff) ontwikkeld op basis van Dynamics CRM Online, dat het recruitmentproces van begin tot eind ondersteunt in de cloud en in één keer veel efficiënter maakt. Ondernemingen kunnen direct met mStaff aan de slag en kunnen naar wens op- en afschalen. Het is een stabiele, betrouwbare oplossing op basis van Microsoft-technologie die een minimale investering vooraf vergt.

Werkplekbeheer uit de cloud

Met Cloud Control biedt Macaw een compleet beheerde en beveiligde omgeving waarbij werkplekken met behulp van softwaredistributie en security management altijd veilig en up-to-date zijn. Deze cloudoplossing voor werkplekbeheer zorgt voor voorspelbare kosten die ook lager zijn vergeleken met een traditionele werkplekbeheeroplossing. Organisaties krijgen met Cloud Control de beschikking over proactief beheer in plaats van reactief beheer en daardoor meer grip en controle op hun automatisering. Voor deze oplossing zijn geen grote investeringen nodig: de kosten zijn gebaseerd op een vast bedrag per werkplek per maand. De met Cloud Control beheerde werkplekken worden voorzien van de nieuwste Microsoft-technologie en beheer op afstand is ook mogelijk.

Veiling uit de cloud

Macaw biedt een kant-en-klare Cloud Auction voor organisaties die periodiek voorraden snel willen veilen of productacties willen houden. Deze High performance web oplossing is snel en, met minimale IT-inspanning op te zetten en kan desgewenst ook als service voor een korte periode afgenomen worden. De oplossing garandeert hoge prestaties en grote beschikbaarheid tijdens de veilingactie. Voor een vaste instapprijs en een fee per getoond product dat geveild wordt, kunnen ondernemingen snel en met beperkte investeringen salesacties starten. De veilingsite kan snel worden opgezet en is eenvoudig in te richten volgens de wensen van de klant, die ook geen omkijken heeft naar infrastructuur, beveiliging en beheer. De kosten liggen vast, ongeacht hoeveel bezoekers de veilingsite trekt.

Digitale werkplek uit de cloud

Met Digital Workplace biedt Macaw op basis van Microsoft Office 365 een volledig werkende digitale werkplek uit de cloud die standaard alle technologie bevat die een organisatie nodig heeft, zoals e-mail, chat en teamsites. Met deze oplossing kunnen organisaties hun mensen de mogelijkheid geven om altijd en overal te werken. Macaw zorgt voor de configuratie, inrichting, beheer, beveiliging en ondersteuning van deze werkplekken. Verder levert Macaw standaard een aantal cloud apps mee, waaronder een Projecten-portaal, een Organisatie-portaal en een applicatie voor selfservice verlofaanvragen.

Cloudworkshop

Met de Cloud On Your Terms Workshop biedt Macaw een workshop op maat voor ieder type organisatie. De basis voor de workshop is een duidelijke uitleg en positionering van Microsoft cloud en de oplossingen die hiermee kunnen worden geboden. Hiermee hebben organisaties een goede basis om te bepalen wat de cloud voor hen kan betekenen en welke kansen er voor organisaties liggen om cloud in te zetten.Meer informatie over de cloud-oplossingen van Macaw is te vinden op www.cloudaviator.nl.

 

Home

Dieptedossiers

Dealer Info TV

Dealer Info

Agenda

ICT webnieuws

Partnerdagen

Luc Sala's columns

Contact

Bedrijvengids

Archief

 

Vacatures

 
website development: GF&FA
Dealer Info • home
Vakblad voor ICT & CE retailers

Luc Sala's Blog
Shuttle Computers Handels GmbH
Wave Computers Nederland
ScanSource
G DATA Software AG
Dealer Info
Asus
Primacom