Open 

Steeds meer software is “open source” zoals Linux. Het blijkt dat het delen van software (code) gebruikers aantrekt en nieuwe ontwikkelingen bevordert. De heel kwestie van auteursrechten en patenten blijft een heikel punt. Bedrijven hebben een zekere bescherming nodig en ROI, maar aan de andere kant blijkt echt “open”delen en samenwerken aan verbeteringen en nieuwe toepassingen meer innovatie op te leveren. Innovatie die van de randen van het netwerk vaak migreert naar het centrale gebied en door iedereen gebruikt gaat worden. 

Mashups  

In web 2.0 worden niet alleen specifieke diensten aangeboden, maar gaat het vooral om het koppelen en vernetten van diensten en mogelijkheden. Mashup is het mengen van applicaties en de resultaten van het ene weer gebruiken in het andere. Bijvoorbeeld het opsporen en kopen van producten via Amazon, die dan vergelijken met wat er op eBay voor wordt geboden. Die mengeling van applicaties wordt wel weergegeven in een zogenaamde Mashup Matrix. Via een interactieve matrix wordt duidelijk wat er gebeurt: API X + API Y = mashup Z. 

(ref. dit artikel is mede gebaseerd op de inzichten van Tim O’Reilly, die het hele web 2.0 verhaal de wereld instuurde.) 

 

Home

Dieptedossiers

Dealer Info TV

Dealer Info

Agenda

ICT webnieuws

Partnerdagen

Luc Sala's columns

Contact

Bedrijvengids

Archief

 

Vacatures

 
website development: GF&FA
Dealer Info • home
Vakblad voor ICT & CE retailers

Luc Sala's Blog
Shuttle Computers Handels GmbH
Wave Computers Nederland
ScanSource
G DATA Software AG
Dealer Info
Asus
Primacom