Verkoper inhuren: eerst DNA testen

De ontwikkelingen in de genetica gaan steeds verder, met DNA tests kan men nu al bepalen of iemand commercieel talent kan hebben. Even afgezien van de ethische kwesties, waar gaat dit naar toe als we mensen zo kunnen determineren, wordt DNA testen nu al aangeboden als startpunt voor commercieel succes, het aangeboren verkooptalent wordt blootgelegd.My Motivation Insights en InsightYou bieden een test om commerciële professionals optimaal te laten excelleren.

Op basis van 25 jaar wetenschappelijk onderzoek naar de biologie van sales en sales talent. Bijzonder hieraan is dat het startpunt écht DNA uit speeksel is. De biologische identiteit die hierin zichtbaar gmaakt kan worden heeft commerciële dimensies. Vijf biologische dimensies spelen een rol in dit commercieel DNA: het spotten van kansen, het aangaan van relaties en de mate van streetsmartness, moed en leiderschap. Aangevuld met een psychologisch zelf-assessment wordt inzichtelijk waar iemands commerciële kwaliteiten en valkuilen liggen. En hoe deze optimaal worden benut en verbeterd. Inmiddels zijn er 1500 commerciële professionals met een InsghtYou DNA-profiel en maakten 150 bedrijven kennis met de test.

De commerciële ontwikkeling wordt in kaart gebracht aan de hand van vier levensfasen. De eerste fase is het biologische startpunt: DNA als blauwdruk voor wie we zijn en wat we doen. In de tweede levensfase speelt de biologische ontwikkeling een belangrijke rol, en de hechtingsstijlen die erbij horen. In de derde levensfase gaat het om de persoonlijke ontwikkeling en worden voorkeuren en drijfveren gevormd. Tot slot draait het in de vierde levensfase om de professionele ontwikkeling: het commercieel fundament.

Rob Bloemscheer, oprichter van My Motivation Insights: ‘Het is onze overtuiging dat je als verkoper wordt geboren. Maar dat je pas echt kan excelleren door training en coaching. De InsightYou DNA test en assessment in combinatie met de My Motivation Insights kleurentest vormen de perfecte basis voor coaching, begeleiding en selectie van commercieel talent. Meer zelfkennis leidt ook tot beter klantbegrip, samenwerking en groei. Van zowel de persoon als de organisatie.’

 

Home

Dieptedossiers

Dealer Info TV

Dealer Info

Agenda

ICT webnieuws

Partnerdagen

Luc Sala's columns

Contact

Bedrijvengids

Archief

 

Vacatures

 
website development: GF&FA
Dealer Info • home
Vakblad voor ICT & CE retailers

Luc Sala's Blog
Shuttle Computers Handels GmbH
Wave Computers Nederland
ScanSource
G DATA Software AG
Dealer Info
Asus
Primacom