Dealer Info archief

1998

 1. 24 december »
 2. 4 december »
 3. 20 november »
 4. 30 oktober »
 5. 16 oktober »
 6. 25 september »
 7. 11 september »
 8. 14 augustus »
 9. 17 juli »
 10. 19 juni »
 11. 25 mei »
 12. 24 april »
 13. 10 april »
 14. 20 maart »
 15. 6 maart »
 16. 28 februari »
 17. 6 februari »
 18. 9 januari »
Dealer Info archief

jaargang 8, nummer 17, 1998

4 december, 1998

Millennium-CDROM; te laat

Flater Millennium Platform met CD-ROM project De natie zou van de ellende van de millennium-bug bevrijd worden door een daadkrachtig, effectief en reeds gedragen samenwerking tussen overheid en bedrijfsleven, het millennium-platform. Nou, dat klonk mooi en deze zomer zag het er ook best mooi uit. Jan Timmer trok zelfverzekerd de kar, de planningen vlogen je om de oren, platform zus en seminar zo en de deadlines lagen vast als een huis. Helaas, bij de overheid verstreek de deadline van 1 november 1998 bijna stilzwijgend, slechts in wat hoorzittingen van de Tweede Kamer werden kritische vrage gesteld, maar bleef verder actie achterwege. Achteraf zouden er helemaal geen harde toezeggingen zijn over die 1 november, nu zullen de ministeries ergens in 1999 helemaal klaar zijn, is de belofte. Sommigen zoals Verkeer&Waterstaat zijn al millennium-proof maar mevrouw Netelenbos blijkt wel vaker niet helemaal dossier-vast te zijn, zoals ook bij Schiphol bleek.
Maar juist het niet halen en dan maar verdoezelen van die 1 november deadline is verontrustend, zitten dat millennium-platform en minister van Boxtel wel op het goede spoor? Als we kijken naar de iegen aanpak van het Millennium-plaform, dan zijn er vraagtekens te plaat- sen, de eigen geplande deadlines, voor zover we kunnen zien, worden niet gehaald. De CD-ROM, die volgens het platform deze zomer gemaakt zou worden voor voorlichting aan MKB en publiek en die in september hoogstens oktober in de winkel zou liggen, komt er - misschien - nog dit jaar.
Het project, dat samen met IDG werd aangepakt, is uitgesteld, misgegaan, men wil er niet veel over zeggen maar de feiten spreken voor zich, een uitstel van 3 maanden voor een toch simpel ding als een CD-ROM.
We informeerden er al eens eerder over, constateerden toch enige onkunde en wegschuiverij bij de mensen van het millennium-platform ICT, en onze toen neergeschreven vrees komt dus uit. Men haalt de eigen deadlines niet en dat geeft te denken. Kan men de zaak niet aan, begrijpt men eigenlijk niets van ICT en de markt en wie kan er verantwoor- delijk gesteld worden voor dit soort missers? Als het ook met andere dingen te laat wordt, wie gaat dan de lichtjes aan en de gaskachels uit doen? Toch niet Timmer, die als de grote Millennium-paus tijdens de hoorzitting vooral niet luisterde naar anderen en het alleen maar had over consumenten, waar de Tweede kamerleden toch heel duidelijk burgers zeiden. De gele kaart wordt langzaam zichtbaar!

Luc Sala

© Dealer Info

Home

Dieptedossiers

Dealer Info TV

Dealer Info

Agenda

ICT webnieuws

Partnerdagen

Luc Sala's columns

Contact

Bedrijvengids

Archief

 

Vacatures

 
website development: GF&FA
Dealer Info • home
Vakblad voor ICT & CE retailers

Luc Sala's Blog
Shuttle Computers Handels GmbH
Wave Computers Nederland
ScanSource
G DATA Software AG
Dealer Info
Asus
Primacom