Dealer Info archief

1999

 1. 23 december »
 2. 3 december »
 3. 12 november »
 4. 22 oktober »
 5. 1 oktober »
 6. 10 september »
 7. 20 augustus »
 8. 30 juli »
 9. 9 juli »
 10. 18 juni »
 11. 28 mei »
 12. 7 mei »
 13. 16 april »
 14. 26 maart »
 15. 5 maart »
 16. 12 februari »
 17. 22 januari »
Dealer Info archief

jaargang 9, nummer 3, 1999

5 maart, 1999

Artikelen in dit nummer:

 • Circuit City: Superstore USA-style
  Echte superstores zoals in de VS kennen wij nog niet maar ook hier trekken de elektronica-retailers steeds meer computerklanten. Dozenschuiven en schaalgrootte is het recept en bij bij minder behoefte aan voorlichting, installatie of assemblage, verliest de PC-handel terrein. Circuit City is de grootste Amerikaanse elektronica-retailconcern en het verkoopt veel computers.

 • AMD met K6-III tegenover Pentium III
  Intel heeft op 26 februari zijn snelste processor tot nu toe uitgebracht. De Pentium III met een kloksnelheid van 450 MHz en 500 MHz en de uitgebreidere Katmai multimedia-instructies. Concurrent AMD kwam een paar dagen eerder met zijn tegenhanger: de K6-III.

 • Business 2000 opvolger Efficiency beurs
  De RAI maakte zijn IT-programma voor dit jaar bekend. De InterNetworking Event in het voorjaar en na de zomer `Business 2000', een combinatie van drie IT-beurzen waarbij de Internet in Business het publiek moet trekken.

 • Toshiba doet gooi naar thuismarkt
  Toshiba-notebooks vonden al wel eens de weg naar consumenten. Nu zoekt Toshiba de thuismarkt doelbewust op met de Satellite 2520-serie, entry level notebooks met een AMD-processor.

 • Millennium-rubriek: meldpunt nu essentieel
  De banken hadden een Euro-probleem waarbij miljarden niet overgeboekt konden worden. Dat wakkerde de Y2K-zorgen weer aan. Dat kleine en grote zaken mis zullen gaan is wel duidelijk en de kop in het zand steken helpt niet meer. DeY2K-productaansprakelijkheid blijft een lastig probleem. Leveranciers krijgen het nog zuur als hun spullen niet Y2k-bestendig blijken.

 • Internet: context, content of couch potato-comfort
  Internet, staat het bol van de illusies? Bedrijven als Yahoo en Amazon.com hebben een absurde beurswaarde. Het draait om distributie van bits en meer bandbreedte. Voor ` inhoud' ontbreekt de pioniersgeest. Naast email en discount-shoppen is er nog weinig waarop de consument echt zal zitten te wachten. Voor web-shoppen blijven de BTW en het afleveren een knelpunt.

 • Web-winkels: prijzenoorlog met dealers?
  Take It Now is gestart met verkoop van PC's, software en randapparatuur via Internet. De web-winkel put daarbij uit de catalogus van distributeur Computer 2000 dat ook de RMA-afhandeling verzorgt. Take It Now wil tegen dealers concurreren met groothandelsprijzen.

 • Computer Graphics: dichtslibbende markt
  Computer graphics wordt slachtoffer van toenemende standaardisatie op softwaregebied. In films, broadcast en games valt er nog wat te verdienen, maar niet voor kleine starters.

 • Dealer Info Partner Dag
  Op 29 maart vindt, deze keer in de RAI, alweer de 11e Dealer Info Dag plaats. In dit nummer ruim aandacht voor de beurs. Met een overzicht van de standhouders en een voorpoefje van diverse nieuwe producten.

 • `Communicatie als sluitpost, slim of niet?'
  Alles draait om snelheid, zeker bij Internet. Een modem zou dan ook niet de sluitpost moeten zijn bij een PC schrijft Rob van Cutsem.

 • Leasen: auto's of toch de fiets
  In deze laatste aflevering van `facilitaire zaken' aandacht voor het leasen van auto's. De regering wil dat fiscaal onaantrekkelijker maken maar zover is het nog niet. Bij de verschillende lease-varianten is een fiets geen rare optie.

 • MPEG-2 naar MPEG-4
  Door DVD-spelers en goedkope MPEG- kaarten is MPEG-2 tot de standaard voor het verspreiden van audio en video geworden. De opvolger MPEG-4 zit er aan te komen.

 • Linux-gebruikers willen Windows-geld terug
  Op 15 februari was het `refund day'. Linux-gebruikers willen hun geld terug voor Windows. Dat werd veelal standaard met hun PC meegeleverd maar de Linux-fans zeggen het niet te hebben gebruikt.

 • Gold Columm

© Dealer Info

Home

Dieptedossiers

Dealer Info TV

Dealer Info

Agenda

ICT webnieuws

Partnerdagen

Luc Sala's columns

Contact

Bedrijvengids

Archief

 

Vacatures

 
website development: GF&FA
Dealer Info • home
Vakblad voor ICT & CE retailers

Luc Sala's Blog
Shuttle Computers Handels GmbH
Wave Computers Nederland
ScanSource
G DATA Software AG
Dealer Info
Asus
Primacom