Dealer Info archief

1999

 1. 23 december »
 2. 3 december »
 3. 12 november »
 4. 22 oktober »
 5. 1 oktober »
 6. 10 september »
 7. 20 augustus »
 8. 30 juli »
 9. 9 juli »
 10. 18 juni »
 11. 28 mei »
 12. 7 mei »
 13. 16 april »
 14. 26 maart »
 15. 5 maart »
 16. 12 februari »
 17. 22 januari »
Dealer Info archief

jaargang 9, nummer 7, 1999

28 Mei, 1999

Artikelen in dit nummer:

 • Bill Gates: Blind voor nadelen van feedback
  In zijn nieuwste boek `Z@kendoen met de snelheid van een gedachte' predikt Bill Gates het Internet. Snelheid van communicatie, verwerking en zakendoen als het toverwoord voor de komende eeuw. Een `visie' die hout snijdt maar toch vooral reclame blijkt voor een `digitaal zenuwstelsel' op basis van Microsoft-software. Tijd voor rust en bezinning is er niet meer.
 • Compaq snijdt in Amerikaanse distributie
  Compaq levert in de VS de zakelijke systemen nog maar aan vier distributeurs. Meer controle op voorraden en de productie voor de zakelijke markt, waar de recente tegenvallers Pfeiffer zijn kop kostten.
 • PC-verkoop stijgt
  Het eerste kwartaal gaf een stijging van 20% in de PC-verkoop te zien. Fujitsu maakte een sprong naar de vierde plek en profiteerde het meest van de sterke groei op de consumentenmarkt.
 • Lijst 8
  Luc Sala is stelt zich kandidaat voor het Europarlement. Waarom?
 • PC Dynamics start met Web-winkel
  Buy-it-direct.nl is sinds begin mei in de lucht. PC Dynamics wil via deze Web-winkel het grootste deel van de IT-voorraad in Nederland online toegankelijk maken voor zakelijk klanten. Er is geleerd van het echec van Take It Now. Bij PC Dynamics blijven de prijzen `marktconform'.
 • Computer 2000 in componenten
  Computer 2000 wil als broadliner een `one stop shopping'-adres zijn en dan kunnen componenten niet ontbreken. Sinds januari is er een Components Desk onder leiding van Rob Burgerhoudt die alles wil leveren wat nodig is voor een basis-systeem. Distributie op Europese schaal ligt in het verschiet.
 • Over stroompieken en - dalen
  Schommelingen in de netstroom kunnen nare gevolgen hebben. OSB's en UPS-systemen zijn geen overbodige zaken. Stroomstoringen, onder- en overspanning en blikseminslagen komen vaker voor dan menigeen denkt.
 • Persoonlijke presentatie, de beste reclame?
  Uzelf en bent misschien wel het beste reclamemiddel dat u in huis heeft. Over het belang van goed overkomen in een gesprek of een presentatie voor de klant.
 • Epson: `Op naar tweede plek'
  Op de printermarkt zijn HP, Canon en Epson in Nederland de groten. Epson is niet tevreden met het marktaandeel, want in andere landen is dat veel hoger. Epson wil dit jaar 40% meer printers verkopen met een eigen verkoopkantoor en meer distributeurs. EBIC-MIDI is niet langer de exclusieve importeur.
 • CTX-zomeractie
  Onder de naam `Kijk CTX' gaat CTX actie voeren. Deze zomer voor de Trinitron CRT-monitoren.
 • Distributie in Europa: gefragmenteerd
  PC Europa bracht de distributiemarkt in kaart: heel veel zelfstandige lokale distributeurs in alle soorten en maten. De grote drie - Ingram Micro, Computer 200 en CHS - bedienen 28% van de PC-markt.
 • Gold Columm

© Dealer Info

Home

Dieptedossiers

Dealer Info TV

Dealer Info

Agenda

ICT webnieuws

Partnerdagen

Luc Sala's columns

Contact

Bedrijvengids

Archief

 

Vacatures

 
website development: GF&FA
Dealer Info • home
Vakblad voor ICT & CE retailers

Luc Sala's Blog
Shuttle Computers Handels GmbH
Wave Computers Nederland
ScanSource
G DATA Software AG
Dealer Info
Asus
Primacom