Dealer Info archief

1999

 1. 23 december »
 2. 3 december »
 3. 12 november »
 4. 22 oktober »
 5. 1 oktober »
 6. 10 september »
 7. 20 augustus »
 8. 30 juli »
 9. 9 juli »
 10. 18 juni »
 11. 28 mei »
 12. 7 mei »
 13. 16 april »
 14. 26 maart »
 15. 5 maart »
 16. 12 februari »
 17. 22 januari »
Dealer Info archief

jaargang 9, nummer 14, 1999

22 oktober, 1999

Dunnet in Amsterdam: nieuw of toch restjes

Het is Hans Bergman toch gelukt per eind september (1 oktober) met de Dunnet Superstore in Amsterdam open te gaan. Een frisse, iets te techno overkomend interieur met veel ruimte, een ruim magazijn erachter en wat haastwerk in prijzen en aanbiedingen, maar Dunnet Amsterdam draait nu. Daar is hard voor gewerkt en het zag er professioneel, zij het nog wat hol uit bij de feestelijke opening.
Op de locatie naast de A10 mag van de gemeente niet direct aan het publiek verkocht worden, dus komt er een pasjessysteem zoals de Makro en Office Center ook kennen.
Toch is het de vraag of Amsterdam Zuid-Oost wel zo'n goede locatie is voor een business-only outlet. Computer Company ruimde haar superstore op een steenworp afstand al in april uit, terwijl ook Planhold met een duidelijk centrales ZO-positie het naar verluidt vooral moet hebben van de A2000/UPC-deal. Nu komt er wel weer een bouwgolf in het Arena-gebied met een paar hele grote woontorens en vermaakscentra, maar is dat voldoende om Dunnet echt op te doen bloeien? We zullen zien, Amsterdam was wel enigermate onderbewinkeld en wat concurrentie voor RAF en Polectro in het schreeuw-maar-raak advertentie-traject maakt het wat levendiger.
We denken dat Dunnet het moeilijk kan krijgen om de high-end zakelijke klanten voor grote contracten aan zich te binden. Bij de openingsstunt bleek te duidelijk dat men vooral partijen (o.m. Compaq) heeft staan, altijd al de forte van Hans, maar zit een zakelijke klant op een 200MHz Pentium Pro servertje te wachten. Leuk voor de hobbyist, value for money voor een klein kantoor, maar niet echt up-to-date. Schipperen tussen prijsdumper en partijenbeuker en serieuze partner voor de Amsterdamse institutionele en zelfstandigenmarkt, die veel service eist, dat is de uitdaging. Dunnet bespaart nu op z'n landelijke campagnes, die vaak vrij fors uitvallen, maar heeft wel twee locaties te besturen, en zelfs met SAP is dat logistiek niet eenvoudig. Maar Bergman kennende, leert hij ook dat kunstje wel, en dan zien we nog wel een Dunnet-keten ontstaan.

L.S.

© Dealer Info

Home

Dieptedossiers

Dealer Info TV

Dealer Info

Agenda

ICT webnieuws

Partnerdagen

Luc Sala's columns

Contact

Bedrijvengids

Archief

 

Vacatures

 
website development: GF&FA
Dealer Info • home
Vakblad voor ICT & CE retailers

Luc Sala's Blog
Shuttle Computers Handels GmbH
Wave Computers Nederland
ScanSource
G DATA Software AG
Dealer Info
Asus
Primacom