Dealer Info archief

2000

 1. 21 december »
 2. 1 december »
 3. 17 november »
 4. 27 oktober »
 5. 6 oktober »
 6. 22 september »
 7. 8 september »
 8. 18 augustus »
 9. 28 juli »
 10. 7 juli »
 11. 16 juni »
 12. 26 mei »
 13. 4 mei »
 14. 14 april »
 15. 24 maart »
 16. 2 maart »
 17. 11 februari »
 18. 21 januari »
Dealer Info archief

jaargang 10, nummer 3, 2000

2 maart, 2000

Artikelen in dit nummer:

 • Windows 2000:ge-balsem-de laatgeboorte?
  Hoe lang blijft de Microsoft-trein nog rijden? Windows 2000 mikt met Server, Advanced Server en Datacenter Server op de groot-zakelijke markt en de lancering verliep dientengevolge zonder hype. Matige ontvangst in pers en adviezen van market-researchers om te wachten met migreren: het succes is onzeker en daarmee de toekomst van Microsoft zelf.
 • Apple: tegenbod Jobs afgeblazen
  Het was leuk geweest, een media-spektakel van Apple, een dag voor de Windows-lancering, maar Steve Jobs hield zich rustig op de MacWorld in Tokio.
 • CeBIT Hannover
 • Internet: kwetsbare transformatie
  Hoge bomen vangen veel e-agressie. DOS was ooit een besturingssysteem maar staat nu voor `Denial of Service', de net-aanval die zelfs de grootste bedrijven plat kan leggen. De hackers van vroeger zijn security-specialisten geworden en er is een nieuwe generatie techno-anarchisten opgestaan.
 • Miljardenwinst Philips
 • `Internet-inkoop gaat kanaal redden'
  Gaat u hyperventileren van de concurrentie van Dell en web-retailers? E-commerce kan de doodssteek worden voor het indirecte kanaal maar Hyperchannel ziet e-reselling als de redding. In april start het met Hyporium, een `Internet-trading hub' of te wel een online inkoop-centrum voor dealers. Geen één-op-één link met een leveranciers maar het aanbod van meerdere distributeurs. Als er volop distributeurs hun voorraad op de hub toegankelijk maken, scheelt dat in elk geval dagelijks uren getelefoneer, maar volledig vrij rond-shoppen wordt het niet. Per product kun je als dealer twee voorkeur-distributeurs aangeven.
 • Palm krijgt een kleur
  De `Palm-economie' floreert, het PalmOS vindt overal gretig aftrek en Windows CE komt nauwelijks serieus aan de bak. De doelgroepen voor de PDA's Palm worden breder met een trendy Palm IIIe, een Palm IIIc en Palm Vx voor de business-man. De Palm IIIc is de eerste Palm met Web-clipping is Palm's tegenhanger van wappen.
 • `Pentium III ook in maart niet te krijgen'
  De beschikbaarheid van Pentium III-processoren is al weken een drama, vooral in de categorie 500-600 MHz. In maart wordt verbetering verwacht maar helemaal goed komt het dan nog niet. De officiële distributie ligt praktisch stil. Ook OEM's krijgen niks. De oorzaak is onbekend. Intel zal toch wel produceren?
 • Insider Column
  Rob van Cutsem vindt al die mega-overnames maar eng. Wanneer gaat een concern eens een heel land overnemen?
 • Management-perikelen
  Input, output, impact, belangrijke begrippen uit de boeken, maar wat moet een manager ermee?
 • Dealer Info Dag 6 maart
  Op maandag 6 maart is het weer zover. De Dealer Info Partner Dag, de `dealer only' ontmoetingsplek voor de leveranciers, distributeurs, dealers en resellers in de computerhandel. Ruim 14.000 vierkante met beursvloer in de vertrouwde Jaarbeurs, veel nieuwe producten, maar bovenal een gezellige beurs om weer eens handjes te schudden en contacten te leggen. Speciaal voor de TD en en ander personeel wederom tot 20.00 geopend en aansluitend een borrel. Ooit bescheiden begonnen als dealerdag maar na dertien afleveringen toch wel een `trendsetter' in dealer-land. Overzicht van productnieuwtjes en speciale activiteiten als de seminars van Quote en Micromedia.
 • Vobis: iets ander beeld
  De folder en de winkels van Vobis zien er iets anders uit. Nederlands grootste retail-keten is bijna helemaal ver-franchised en heeft een ruimer assortiment.
 • Veranderingen bij e-commerce
  Meningen en hype-verhalen zijn er genoeg. Web-handel groeit in elk geval door, zowel b-to-b als de consumenten-verkoop. Is dat rendabel of een grote luchtbel. Hoofdzaak is om in de gunst van de koper te komen.
 • Gold Column

© Dealer Info

Home

Dieptedossiers

Dealer Info TV

Dealer Info

Agenda

ICT webnieuws

Partnerdagen

Luc Sala's columns

Contact

Bedrijvengids

Archief

 

Vacatures

 
website development: GF&FA
Dealer Info • home
Vakblad voor ICT & CE retailers

Luc Sala's Blog
Shuttle Computers Handels GmbH
Wave Computers Nederland
ScanSource
G DATA Software AG
Dealer Info
Asus
Primacom