Dealer Info archief

2000

 1. 21 december »
 2. 1 december »
 3. 17 november »
 4. 27 oktober »
 5. 6 oktober »
 6. 22 september »
 7. 8 september »
 8. 18 augustus »
 9. 28 juli »
 10. 7 juli »
 11. 16 juni »
 12. 26 mei »
 13. 4 mei »
 14. 14 april »
 15. 24 maart »
 16. 2 maart »
 17. 11 februari »
 18. 21 januari »
Dealer Info archief

jaargang 10, nummer 11, 2000

18 augustus, 2000

Artikelen in dit nummer:

 • VIA-Cyrix III: comeback van budget-CPU
  Cyrix was verdwenen. Het werd met IDT Winchip overgenomen door chipset-fabrikant VIA Technologies. Die brengt de budget-processor als de VIA-Cyrix opnieuw op de markt met kloksnelheden van 500-667 MHz. Een kosten-efficiënte socket 370-oplossing voor de groeimarkt van budget-systemen die bovendien in notebooks kan. Acal Nederland doet de distributie en marketing in de Benelux.
 • HP komt met consumenten-PC's
  HP doet een gooi naar de thuismarkt met enkele modellen uit de in Amerika succesvolle Pavillion-lijn. In Europa tot dusver alleen in Franrijk en Engeland te krijgen, nu bij wijze van proef ook in Nederland.
 • Not so easy everything
  Internet-café easyEverything stuit vlak na de opening op lokale omstandigheden en overheidseisen.
 • Copy-rights: Omroep op Internet is herpublicatie
  Sony forceert rechten-kwestie met VPRO-radio met een verbod op radio-doorgifte. Het zat in de pijplijn: protest van rechthebbenden die bezwaar maken tegen doorgifte van beeld, tekst en muziek via Internet-sites. Hetzelfde speelt rond het vastleggen van print-uitgaven op CD-ROM of het toegankelijk maken van archieven via het Web. Er is nog al wat te doen rond de Internet-copyrights of het intellectueel eigendom, een nog altijd onduidelijke, slepende affaire.
 • Juridische jungle cyberspace
  Het artikel `Cliprecht, klikrecht, kliprecht' verscheen in 1998 maar is met wat aanpassingen nog steeds actueel
 • McDos hoofdsponsor NEC
  Sportsponsoring is voor McDOS een marketinginstrument. Voorheen subsponsor, nu hoofdsponsor van NEC Nijmegen.
 • De `friends & family': OSM exposed
  Voor miljoenen aan opties, privé-gokjes van directieleden, selectief meedelen in `sure-fire' IPO's, grote klanten voordeeltjes gunnen, sinds World Online heet dat `friends & family'. Nederland kan zich qua zakkenvullerij en zelfverrijking meten met andere landen. Eigenlijk speelt dat al sinds de jaren tachtig, toen de golf van liberalisering en privatisering begon.
 • Datakolom: Zit jij al in de M-business?
  Nu e-commerce bij de consument minder aanslaat dan verwacht dient de volgende hype zich aan. Surfen, mailen, wappen, kopen op een mobieltje. De hardware is er nog niet maar de m-commerce lijkt de redding van de venture-boys die de IPO's alweer voor zich zien. De #-toets van je GSM wordt net zo belangrijk als het `enter' van het PC-tijdperk. Maar: draagt m-business echt iets bij?
 • Nieuwe WAO-inzichten
  Afvloeien naar de WAO is lang geen ontsnappingsclausule meer. Na het beperken van de instroom wordt er nu luidkeels geroepen om uitstroom en reïntegratie van WAO-ers. Het in dienst nemen voormalige arbeidsongeschikten helpt het nijpende gebrek aan personeel wat te verminderen, maar aan reïntegratie zitten haken en ogen.
 • Management: de OR
  Deze aflevering van management brengt de ondernemingsraad eens opnieuw onder de aandacht. Van het `vakbondsgeweten' van het bedrijf, de belangenbehartiger van de werkvloer, luis in de pels van de leiding geworden tot strategische managementpartner en mee-denker.
 • Gold Column

© Dealer Info

Home

Dieptedossiers

Dealer Info TV

Dealer Info

Agenda

ICT webnieuws

Partnerdagen

Luc Sala's columns

Contact

Bedrijvengids

Archief

 

Vacatures

 
website development: GF&FA
Dealer Info • home
Vakblad voor ICT & CE retailers

Luc Sala's Blog
Shuttle Computers Handels GmbH
Wave Computers Nederland
ScanSource
G DATA Software AG
Dealer Info
Asus
Primacom